Το νέο κέντρο δεδομένων του Facebook στο Fort Worth του Texas

Το ενισχύει τις υποδομές του για να υποστηρίξει τους επόμενους ένα δισεκατομμύριο χρήστες. Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι χτίζει ένα τεράστιο αιολικό κέντρο δεδομένων στο του .

Οι κατασκευές είναι ήδη σε εξέλιξη και το θα αποτελείται από τρία κτίρια 23.226 τετραγωνικών μέτρων σε μια περιοχή 111 στρεμμάτων.Facebook forth worth texas

Όταν ολοκληρωθεί το νέο κέντρο δεδομένων του Fort Worth στα τέλη του 2016, θα τροφοδοτείται 100% από 200 μεγαβάτ αιολικής ενέργειας και θα ψύχεται χρησιμοποιώντας τον εξωτερικό αέρα αντί κλιματιστικών.

Ο Ken Patchett, διευθυντής του φιλόδοξου project ανέφερε σε μια δημοσίευση ότι το κέντρο δεδομένων θα συμβάλει στη βελτίωση της αυξανόμενης παγκόσμιας υποδομής του κοινωνικού δικτύου, που υποστηρίζει το Facebook καθώς και το Internet.org, την υπηρεσία του κοινωνικού δικτύου, που έχει σαν στόχο να προσφέρει δωρεάν internet σε αναδυόμενες αγορές.

Το κέντρο δεδομένων του Forth Worth θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια, στις παγκόσμιες φιλοδοξίες του Facebook. Το κοινωνικό δίκτυο έχει ήδη 1.500.000 χρήστες. Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από το ήμισυ του αριθμού των χρηστών όλου του Internet και συνεχίζει να αυξάνεται.

  Facebook αλλάζει τα feeds έτσι γιατί μπορεί

Εν τω μεταξύ, ο CEO του κοινωνικού δικτύου δήλωσε νωρίτερα αυτό το έτος ότι θα ήθελε το Internet.org να είναι διαθέσιμο σε 100 χώρες μέχρι το τέλος του 2015. Σε χώρες όπως η Ινδία, υπάρχουν βέβαια αντιδράσεις από επικριτές οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η πρωτοβουλία παραβιάζει τις αρχές της ουδετερότητας του δικτύου, όπως αναφέρει το Mashable.

Το κέντρο δεδομένων του Forth Worth θα είναι πέμπτο κέντρο δεδομένων του Facebook (και το τέταρτο στις ΗΠΑ). Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο, αυτή τη στιγμή έχει εγκαταστάσεις την Αϊόβα, το Όρεγκον, στη Βόρεια Καρολίνα και τη Σουηδία.

Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει τη δημιουργία τουλάχιστον 40 θέσεων εργασίας στο Fort Worth για να συμβάλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


56  +    =  64