Μήνυση στο Twitter, Facebook και Google για υποστήριξη στο ISIS

Η κόρη του Reynaldo Gonzalez, Nohemi, ήταν μεταξύ των 130 ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις τρομοκρατών στο Παρίσι το περασμένο έτος. Τώρα ο R. Gonzalez μηνύει το , το και τη για τη διευκόλυνση της διάδοσης της “εξτρεμιστικής προπαγάνδας” καθώς όπως ισχυρίζεται τα τρία κοινωνικά δίκτυα επιτρέπουν “εν γνώσει τους” στον να προσλάβει, να συγκεντρώσει τα χρήματα και να διαδώσει το μηνύματά του σε κάθε μία από τις παραπάνω πλατφόρμες.Paris Facebook

Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου:

“Για χρόνια, [οι εταιρείες Twitter, Facebook και Google] έχουν γνώση και επιτρέπουν στην τρομοκρατική ομάδα ISIS να χρησιμοποιεί τα κοινωνικά τους δίκτυα σαν εργαλείο για τη διάδοση της εξτρεμιστικής προπαγάνδας, την άντληση κεφαλαίων και την προσέλκυση νέων μελών.

Αυτή η στήριξη έχει συμβάλει στην άνοδο του ISIS, που έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των επιθέσεων στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου του , όπου περισσότεροι από 125 άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένης κα της Nohemi Gonzalez.”

Ο Gonzalez ισχυρίζεται ότι χωρίς το Twitter, το Facebook και το της Google, οι εξτρεμιστές δεν θα είχαν την υποδομή να περάσουν το μήνυμά τους στις μάζες.

Αγωγές όπως αυτές είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, καθώς κάθε εταιρεία μπορεί να φτάσει στα άκρα αστυνομεύοντας τα μέλη της και αφαιρώντας προσβλητικό περιεχόμενο.

  Επιστροφή στο σχολείο; προστατέψετε τις συσκευές των παιδιών σας

Έχοντας μια μεγάλη ομάδα moderators για να επιβλέπουν εκατοντάδες εκατομμύρια δημοσιεύσεις και γενικά νέο περιεχόμενο κάθε μέρα είναι κάτι που οι μεγάλες εταιρείες δυσκολεύονται το κάνουν.

Η δυσκολία φυσικά έγκειται στον όγκο του περιεχομένου, αλλά και στο γεγονός ότι καμία εταιρεία δεν μπορεί να στηριχτεί στην κρίση του κάθε mod καθώς mod δεν σημαίνει παντογνώστης.

Προς το παρόν, οι εταιρείες χρησιμοποιούν τυχαίο μη αυτόματο έλεγχο, επισημαίνοντας προσβλητικό περιεχόμενο για να βελτιώσουν τον αλγόριθμο των bots με την τεχνητή νοημοσύνη. Όμως οι σαρώσεις των bots που συχνά ανακαλύπτουν ακατάλληλο περιεχόμενο, απαιτούν και πάλι ανθρώπινο έλεγχο.

Φυσικά καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να βελτιώνεται, θα βλέπουμε λιγότερες περιπτώσεις εξτρεμιστικών και άλλων προσβλητικών δημοσιεύσεων.

Προς το παρόν, σκεφτείτε το σαν την τιμή εισόδου σε ένα ανοιχτή Web.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).