Factory reset σε TV που χτυπήθηκε από ransomware

H εταιρεία LG δώρισε για το νέο έτος στον Darren Cauthon κρυφές οδηγίες επαναφοράς της Google TV που χρησιμοποιούσε όταν χτυπήθηκε από ransomware.

Η εταιρεία ζήτησε αρχικά περισσότερα χρήματα από ό, τι κόστιζε η τηλεόραση αλλά υποχώρησε και συμφώνησε να προσφέρει οδηγίες για την επαναφορά της τηλεόρασης όταν ο Cauthon εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στο Twitter.ransomware

Η τηλεόραση μολύνθηκε από την σύζυγο του Darren Cauthon όταν προσπάθησε να κατεβάσει μια εφαρμογή που υποσχόταν δωρεάν ταινίες. Αντί για αυτή όμως εγκατέστησε το ransomware, που ζητούσε 500 δολάρια για να ξεκλειδώσει το Google TV.

O Cauthon ανέφερε ότι η LG του έδωσε τα βήματα επαναφοράς στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και δεν ήθελε να τις αποκαλύψει δημοσίως, καθώς δεν είναι γνωστά ούτε στους τεχνικούς υποστήριξης πελατών της.

Ο Darren Cauthon κατάλαβε ότι η τηλεόρασή του είχε μολυνθεί όταν είδε τα Χριστούγεννα ένα μήνυμα που υποτίθεται ότι ήταν FBI. Το μήνυμα ανέφερε ότι βρέθηκαν ύποπτα αρχεία και ότι ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε να πληρώσει ένα πρόστιμο.

Ας δούμε όμως πως κατάφερε να διαγράψει το ransomware, και να αναφέρουμε ότι τα παρακάτω απλά βήματα που μπορεί να ισχύουν και για άλλες τηλεοράσεις της Google.

Με την τηλεόραση απενεργοποιημένη, τοποθετήστε το δάχτυλο σας στο σύμβολο ρυθμίσεις και στη συνέχεια ένα άλλο δάχτυλο στο πλήκτρο των καναλιών προς τα κάτω (όταν θέλετε να κατεβείτε κανάλια). Στη συνέχεια πάρτε το δάχτυλο από τις ρυθμίσεις, και μετά από το πλήκτρο με τα κανάλια. Μετά περιηγηθείτε χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα έντασης για να βρείτε την επιλογή wipe data/ factory reset.

Δείτε το βίντεο που εξηγεί τα βήματα που περιγράψαμε παραπάνω

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).