FBI: Οι hackers της Sony απέτυχαν να κρύψουν τις IP τους

Οι hackers που επιτέθηκαν στη Sony Pictures Entertainment στο Νοέμβρη του 2014 απέτυχαν σε πολλές περιπτώσεις να καλύψουν τη θέση τους μέσα από τις συνδέσεις μεσολάβησης και αποκάλυψαν τις πραγματικές διευθύνσεις τους IP, δήλωσε ο Διευθυντής του FBI James Comey την Τετάρτη.fbi about sony

Ο Comey εκφώνησε μια ομιλία στο ετήσιο Διεθνές Συνέδριο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, International Conference on Cyber Security (ICCS) στη Νέα Υόρκη, στο Πανεπιστήμιο Fordham και αποκάλυψε μερικά από τα στοιχεία της έρευνας για το hack της Sony.

Ο James Comey δήλωσε ότι οι Guardians of Peace (GoP), οι hackers που υποστηρίζουν ότι επιτέθηκαν στη Sony, χρησιμοποιούσαν συνδέσεις διαμεσολάβησης για να αποκρύψουν την πραγματική διεύθυνση IP τους, κάθε φορά που έστελναν e-mail ή προέβαιναν σε δηλώσεις. Όμως σε ορισμένες περιπτώσεις, είτε επειδή η υπηρεσία ήταν δυσλειτουργούσε ή επειδή απλά ξέχασαν να δρομολογήσουν τη σύνδεση τους, η κίνηση ήρθε κατευθείαν από πραγματικές τους διευθύνσεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από φορείς της Βόρεια Κορέας.

Ο Comey πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα καθώς η υπηρεσία του θα πρέπει να προστατεύσει τις πηγές της, διότι πιστεύει ότι τέτοια περιστατικά θα συμβούν ξανά.

Παρά το γεγονός ότι ο διευθυντής πρόσθεσε ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της Sony αμυχή απόδοση, η κοινότητα ασφάλειας μπορεί να αναμένεται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που το FBI είχε την υποστήριξη της Βόρειας Κορέας ηθοποιός είναι η μία πίσω από την επίθεση.

[tweet_embed id=552880050014388224]

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).