Μήπως το FBI παρανόμησε με το Silk Road;

Οι Αμερικάνικες Αρχές επιβολής του νόμου, ανακάλυψαν που βρίσκεται το Silk Road με την εύρεση μιας ευπάθειας. Έτσι απέκτησαν πρόσβαση σε ένα διακομιστή από μια οδό που δεν ήταν δημόσια. Αν κάποιοι άλλοι κάνουν το ίδιο, η κυβέρνηση το αποκαλεί κακούργημα.silk road

Περίπου πριν από 18 μήνες ο 27χρονος Andrew Auernheimer κρίθηκε ένοχος για συνωμοσία όταν απέκτησε πρόσβαση στους servers της AT&T Inc χωρίς τη συγκατάθεση της εταιρείας. Καταδικάστηκε σε 41 μήνες φυλάκιση, με πρόστιμο και αποφυλάκιση με όρους.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναγνωρίζει την παραπάνω ενέργεια σαν κακούργημα, και συγκεκριμένα “μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο πλαίσιο του νόμου για τις Ηλεκτρονικές Απάτες και Καταχρήσεις. Γι ‘αυτό και πρέπει να αναρωτηθούμε αν η ίδια λογική ισχύει και για το FBI, ειδικά όταν απέκτησε πρόσβαση στους servers του Silk Road στο Tor. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται απέκτησε πρόσβαση ακολουθώντας τις διευθύνσεις που είχαν διαρρεύσει επειδή ο διακομιστής δεν είχε ρυθμιστεί σωστά.

Ο καθηγητής Orin Kerr του George Washington University Law School, έγραψε στο blog Volokh Conspiracy, ότι αν ο Auernheimer κρίθηκε ένοχος για τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, τότε και το FBI είναι παράνομο, γιατί έκανε ακριβώς το ίδιο.

Φυσικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιο θα είναι το τέλος της ιστορίας, καθώς η υπόθεση του Ross Ulbricht διαχειριστή του Silk Road, ακόμα εκδικάζεται.  Απλά αναρωτιόμαστε αν οι αναφορές του Kerr επηρεάσουν την υπεράσπιση του Ulbricht. Ο νόμος ισχύει για όλους ή κατά περίπτωση εφαρμόζεται το “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;”

Για να δούμε πως τα πάνε με τα “παραθυράκια” στην Αμερική.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).