Το FBI συμβουλεύει να εγκαταστήσετε ad blocker

Το FBI συμβουλεύει τους χρήστες να εγκαταστήσουν προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων (ad blocker) στους browser τους, για να προστατευτούν από δόλιες διαφημίσεις.

Advertisement,FBI,blocker

Ο αποκλεισμός διαφημίσεων είναι ίσως μια από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές της περιήγησης στον ιστό σήμερα. Οι χρήστες συμφωνούν ότι μειώνει τον χρόνο φόρτωσης των ιστοσελίδων, αλλά αρνούνται επίσης και τα έσοδα από διαφημίσεις σε πολλούς ιστότοπους που το χρειάζονται (όπως το iGuru).

Όμως το FBI με μία δημόσια ανακοίνωσή του αυτή την εβδομάδα, παραδέχεται ότι ο αποκλεισμός διαφημίσεων μετριάζει επίσης ορισμένους κινδύνους ασφαλείας που εμπεριέχει η διαδικτυακή διαφήμιση. Συμβουλεύει τους καταναλωτές να προσέχουν τους απατεώνες που υποδύονται διαφημίσεις. Σαν λύση στο πρόβλημα προτείνει τη χρήση ενός αποκλειστή διαφημίσεων, ώστε να μην εμφανίζονται οι δόλιες διαφημίσεις, μαζί φυσικά με τις πραγματικές.

Το FBI προειδοποιεί ότι ορισμένοι απατεώνες αγοράζουν από την Google προώθηση των διαφημίσεων τους που υποδύονται πραγματικές επιχειρήσεις ή επωνυμίες. Μετά χρησιμοποιούν κοινά κόλπα, όπως μίμηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για να κλέψουν πληροφορίες των χρηστών ή δημοφιλές λογισμικό για να εξαπατήσουν τους χρήστες να κατεβάσουν το δικό τους κακόβουλο λογισμικό.

Συμβουλεύει ότι οι χρήστες θα πρέπει να αναζητούν μόνο αξιόπιστους ιστότοπους. Πρέπει κάθε φορά να βεβαιώνεστε ότι αυτό που έχετε μπροστά σας είναι ο αυθεντικός ιστότοπος ενός προϊόντος.

Παρά τη διαμάχη γύρω από τα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων, το FBI παραδέχεται ότι αποτελούν μια αποτελεσματική λύση για την αποφυγή κακόβουλων διαφημίσεων. Παραθέτει επίσης και άλλες καλές προφυλάξεις, όπως τον έλεγχο της διεύθυνσης URL μιας διαφήμισης για να διασφαλίσει ότι οδηγεί στον πραγματικό ιστότοπο της επωνυμίας ή την απευθείας εισαγωγή της διεύθυνσης URL της εταιρείας, εάν το γνωρίζετε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.
Advertisement,FBI,blocker

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).