50 παραβιάσεις στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) από 2011 έως 2015


Reuters – Μια επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ ξεκίνησε μια έρευνα για τις πρακτικές ασφαλείας που χρησιμοποιεί στον κυβερνοχώρο η Fed μετά από μια δημοσίευση του Reuters που αποκάλυψε περισσότερες από 50 παραβιάσεις στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μεταξύ 2011 και του 2015.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Επιστήμη, το Διάστημα και την Τεχνολογία, απέστειλε την Παρασκευή επιστολή στον πρόεδρο της Federal Reserve Bank (Fed) Janet Yellen που εξέφραζε «σοβαρές ανησυχίες» για την ικανότητα της κεντρικής τράπεζας να προστατέψει ευαίσθητες οικονομικές πληροφορίες.fed Federal Reserve Bank

Η επιστολή ανέφερε το δημοσίευμα του Reuters, το οποίο βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στα εσωτερικά αρχεία της Κεντρικής Τράπεζας που κυκλοφόρησαν μέσω ενός αιτήματος του (νόμου) Freedom of Information Act. Τα αναθεωρημένα αρχεία δεν αναφέρουν ποιος παραβίασε τα συστήματα της τράπεζας, αν είχε πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες ή αν έκλεψε χρήματα.

“Οι εκθέσεις αυτές εγείρουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη στάση που κρατάει για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της ικανότητάς της να αποτρέψει απειλές από παραβιάσεις σε ιδιαίτερα ευαίσθητες οικονομικές πληροφορίες που στεγάζεται στα συστήματα του οργανισμού,” ανέφερε η επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της επιτροπής House Science κ. Lamar Smith, και τον κ. Barry Loudermilk.

Ένας εκπρόσωπος της Τράπεζας δήλωσε ότι έχουν λάβει επιστολή και “θα ανταποκριθούν σε αυτή.”

Η επιτροπή ζήτησε από την εθνική ομάδα ασφάλειας του κυβερνοχώρου της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ – National Incident Response Team – να παραδώσει όλα τα παραστατικά από επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στον οργανισμό από την 1η Ιανουαρίου του 2009, μέχρι σήμερα. Ζήτησε επίσης όλες τις αναφορές συμβάντων από τις ομάδες τοπικής αντιμετώπισης περιστατικών της Κεντρικής Τράπεζας.

Η έρευνα για τις πρακτικές ασφαλείας της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ όμως δεν είναι η μόνη που διατάχθηκε. Θα πραγματοποιηθεί και ξεχωριστή έρευνα από την ίδια επιτροπή στην Federal Reserve Bank για το χειρισμό της Νέας Υόρκης στην κλοπή των 81 εκατομμυρίων δολαρίων από έναν από τους λογαριασμούς της, που πραγματοποιήθηκε μέσω της κεντρικής τράπεζας του Bangladesh.

Η επιτροπή ζήτησε να έχει απάντηση στα ερωτήματά της μέχρι τις 17 Ιουνίου

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Διαβάστε την επιστολή (PDF)


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news