Η Microsoft ανοίγει το HoloLens: Τι σημαίνει αυτό;

Το είναι ένα από τα πιο σημαντικά νέα προϊόντα της , αλλά σύντομα δεν θα είναι η μόνη ολογραφική εμπειρία.

Η Microsoft ανοίγει την ολογραφική πλατφόρμα του Windows 10 και σε άλλους κατασκευαστές. Με άλλα λόγια, σύντομα θα δούμε κλώνους του HoloLens να εμφανίζονται από παντού.

Ενώ η ολογραφική πλατφόρμα δεν υποστηρίζει το πρότυπο εικονικής πραγματικότητας του Oculus, η Microsoft πιστεύει ότι η το παιχνίδι θα παιχτεί στις πρακτικές εφαρμογές της επαυξημένης πραγματικότητας (προτιμά τον όρο “μεικτής πραγματικότητας”).HoloLens

Η μεικτή πραγματικότητα θα επιτρέπει στην εικονική εμπειρία να αλληλεπιδράει με τον πραγματικό κόσμο. Επιπλέον, το Windows θα επιτρέπει σε πολλές συσκευές να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, και να μοιράζονται ένα κοινό εικονικό χώρο.

Η προσέγγιση της Microsoft θέλει να φέρει ανθρώπους, αντικείμενα, και συσκευές κάτω από ενιαία μικτή πλατφόρμα πραγματικότητας. Ίσως γι ‘αυτό η Microsoft την αποκαλεί «μικτή». Η νέα τεχνολογία δεν έρχεται απλά για να συμπληρώνει τον κόσμο μας με νέα δεδομένα δημιουργώντας ένα εντελώς τεχνητό κόσμο, αλλά φέρεται να είναι για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της εικονικής πραγματικότητας και του αληθινού κόσμου.

Το όφελος για τους προγραμματιστές; Φυσικά με την καθολική πλατφόρμα των Windows (UWP) οι εφαρμογές μπορούν να αναπτυχθούν και θα τρέχουν σε ολογραφική ή εικονική εμπειρία. Η Oculus μπορεί να έχει το προβάδισμα, αλλά η Microsoft έχει το εύρος ενός ολοένα αυξανόμενου οικοσυστήματος με Windows 10.

Το άνοιγμα του HoloLens θα δώσει στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές, αλλά και κλώνους. Πάντως το μεγαλύτερο όφελος για τους καταναλωτές, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η τιμή.

Το HoloLens κοστίζει σήμερα 3.000 δολάρια, αλλά οι τρίτοι κατασκευαστές κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανιστούν με χαμηλότερες τιμές.

Η αύξηση του ανταγωνισμού σημαίνει καλύτερο VR και για τον καθένα, φέρνοντάς μας πιο κοντά στην δημιουργία μιας κοινωνίας που ζει στο Matrix για να μην πούμε στον κόσμο της….

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).