Το Firefox απενεργοποιεί το πλήκτρο backspace για την αποφυγή απώλειας δεδομένων


Το πρόγραμμα περιήγησης Firefox απενεργοποιεί το κλειδί backspace για να αποτρέψει τους χρήστες να χάσουν κατά λάθος δεδομένα που έχουν πληκτρολογηθεί σε φόρμες.

Το 2014, η Google κατάργησε τη δυνατότητα επιστροφής σε προηγούμενη σελίδα με την χρήση του πλήκτρου backspace, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει την απώλεια δεδομένων που έχουν εισαχθεί σε φόρμες στην τρέχουσα σελίδα.

Αντίστοιχα, πριν από επτά χρόνια, η εταιρεία Mozilla άνοιξε μια ανάρτηση σφαλμάτων για να συζητήσει εάν το κλειδί backspace θα έπρεπε να απενεργοποιηθεί, αλλά τελικά αποφάσισε τότε να μην κάνει αλλαγές.

Μετά από έξι χρόνια, η Mozilla αποφάσισε τελικά να εφαρμόσει αυτήν την αλλαγή, αφού ο Firefox και ο Internet Explorer 11 είναι τα μόνα προγράμματα περιήγησης που υποστηρίζουν αυτήν τη συντόμευση πληκτρολογίου!.

Διαβάζουμε από τις σημειώσεις της έκδοσης Firefox Nightly 86.0a1: “Για να αποφύγετε την απώλεια δεδομένων του χρήστη κατά τη συμπλήρωση εντύπων, το Backspace πλήκτρο ως συντόμευση πλοήγησης για “Πήγαινε πίσω μία σελίδα” απενεργοποιήθηκε. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ξανά τη συντόμευση πληκτρολογίου Backspace, αν πάτε στην σελίδα about:config και ρυθμίσετε το browser.backspace_action σε 0. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήστε τη συνιστώμενη συντόμευση Alt + αριστερό βελάκι”.

Η αλλαγή είναι πλέον διαθέσιμη στην τελευταία nightly έκδοση του Firefox, για να την δοκιμάσουν οι χρήστες.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news