Η Microsoft κάνει το εργαλείο File Recovery ευκολότερο στη χρήση


Η Microsoft κυκλοφόρησε σήμερα στους insiders, μια νέα απλοποιημένη έκδοση του εργαλείου File Recovery των Windows 10, που το καθιστά ευκολότερο στην χρήση.

Τον Ιούνιο η Microsoft κυκλοφόρησε ήσυχα στο Microsft Store, ένα νέο εργαλείο ανάκτησης αρχείων που ονομάζεται «Windows File Recovery» (WinFR) και που σας επιτρέπει να ανακτήσετε διαγραμμένα αρχεία από τους σκληρούς δίσκους, τις μονάδες USB και τις κάρτες SD.

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το εργαλείο, περιείχε ένα συγκεχυμένο μείγμα μεθόδων ανάκτησης και δεν ήταν ιδιαίτερα σαφές ως προς το ποια πρέπει να χρησιμοποιηθεί.

Με τη σημερινή έκδοση του Windows 10 Insider build 21286, η Microsoft κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του εργαλείου Windows File Recovery (winfr.exe) που περιλαμβάνει νέες λειτουργίες, οι οποίες είναι πιο εύχρηστες. Αυτή η νέα έκδοση είναι διαθέσιμη μόνο στους Insiders και οι χρήστες στις κανονικές εκδόσεις δεν θα μπορούν να το κατεβάσουν.

Με αυτήν την κυκλοφορία, η Microsoft εισάγει δύο νέες λειτουργίες. Την “regular” και την “extensive” που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάκτηση αρχείων στα Windows 10, όπως φαίνεται από τις παρακάτω οδηγίες βοήθειας.

Η “regular” (κανονική) λειτουργία χρησιμοποιείται για την ανάκτηση αρχείων που διαγράφηκαν πρόσφατα και όταν ο σκληρός δίσκος δεν είναι κατεστραμμένος. Η “extensive” (εκτεταμένη) λειτουργία, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιείται για την ανάκτηση ενός αρχείου που διαγράφηκε πριν από λίγο καιρό, όταν ένας δίσκος έχει καταστραφεί και όταν ο δίσκος έχει ήδη διαμορφωθεί.

Για να διευκολυνθεί ο προσδιορισμός της λειτουργίας που θα επιλέξετε, η Microsoft κυκλοφόρησε τον ακόλουθο πίνακα:

Σύστημα αρχείωνΠεριπτώσειςΠροτεινόμενη λειτουργία
NTFSΔιαγράφηκε πρόσφαταRegular
NTFSΔιαγράφηκε πριν από λίγο καιρόExtensive
NTFSΜετά τη μορφοποίηση ενός δίσκουExtensive
NTFSΈνας κατεστραμμένος δίσκοςExtensive
FAT και exFATΟποιαδήποτεExtensive

 

Για να δοκιμάσετε τη νέα έκδοση του WinFR, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το Windows 10 Insider build 21286 από το κανάλι Dev.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news