Ο Firefox θα σας αφήσει να διαγράψετε τα δεδομένα που συλλέγει

Το πρόγραμμα περιήγησης στην νέα έκδοση που θα βρει στις 7 Ιανουαρίου, θα σας επιτρέψει να διαγράψετε όλα τα που έχει συλλέξει.

Η εταιρεία προβαίνει σε αυτό το βήμα στον Firefox, για να συμμορφωθεί με τον κανονισμό California Consumer Privacy Act (CCPA), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου.

Ο CCPA, που είναι παρόμοιος με τον κανονισμό γενικής προστασίας δεδομένων της Europes (GDPR), δίνει το δικαίωμα στους ανθρώπους στην Καλιφόρνια να γνωρίζουν και να ελέγχουν τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από τους ιστότοπους.

Και ενώ το CCPA απευθύνεται στους κατοίκους στην Καλιφόρνια, η νέα αλλαγή του Firefox θα κυκλοφορήσει σε όλους τους χρήστες, σε όλο τον κόσμο.

Σε μια ανάρτηση του, ο Firefox δήλωσε ότι ήδη συλλέγει πολύ λίγα στοιχεία για τους χρήστες του. Η που κρατάει έγκειται σε πόσες ανοιχτές καρτέλες και για πόσο χρονικό διάστημα είναι οι περίοδοι σύνδεσης, αλλά με την νέα ενημέρωση, θα μπορείτε να διαγράψετε και αυτά.

Βεβαιωθείτε ότι στις 7 Ιανουαρίου θα ενημερώσετε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox. Αφού το κάνετε μετά ανατρέξτε στις ρυθμίσεις του ή ψάξτε για ένα οδηγό σχετικά με τον τρόπο διαγραφής των δεδομένων σας από αυτόν.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).