Η εφαρμογή Google Allo θεωρείται κακόβουλο λογισμικό

Το σηματοδοτείται, επί του παρόντος, ως κακόβουλο λογισμικό σε πολλές συσκευές , μεταξύ των οποίων και τα ίδια τα τηλέφωνα Pixel της Google.

Allo

Το Allo είναι ήδη μια εγκαταλελειμμένη εφαρμογή, αφού η Google ανακοίνωσε την κατάργησή της το 2018, οπότε δεν είναι πλέον διαθέσιμο για λήψη. Εξακολουθεί όμως να εκτελείται σε μια σειρά συσκευών όπου εγκαταστάθηκε πριν την συνταξιοδότησής της. Υπάρχει πιθανότητα να την έχετε και εσείς εγκαταστήσει και να μην το θυμόσαστε.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ορισμένοι χρήστες έλαβαν προειδοποιήσεις ότι το Allo μπορεί να είναι μολυσμένο, με τα μηνύματα να εμφανίζονται κυρίως στα τηλέφωνα Huawei και Pixel.

Οι χρήστες που χρησιμοποιούν λογισμικό ασφαλείας στις Android συσκευές τους, υποστηρίζουν ότι το Allo εντοπίστηκε ως κακόβουλο λογισμικό σε συσκευές όπως το Google Pixel XL, το Pixel 2 XL και το Nexus 5X.

Παρόλο που όλα τα σημάδια δείχνουν ότι πρόκειται μάλλον για λανθασμένη προειδοποίηση, το λογισμικό της Avast το ανέφερε ως για πρώτη φορά στα τέλη Δεκεμβρίου και εξακολουθεί να υπάρχει και στις πρώτες ημέρες του 2020. Το Avast δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει κάποιο σχόλιο για την προειδοποίηση της προς το Allο.

  Google DeepMind έρευνα λέει ότι θα εξαφανίσει την ανθρωπότητα

Ταυτόχρονα, ορισμένα smartphones της Huawei λαμβάνουν παρόμοιες προειδοποιήσεις ασφαλείας για το Google Allο, σύμφωνα με μια αναφορά του AndroidAuthority .

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  43  =  50