Η εφαρμογή Google Allo θεωρείται κακόβουλο λογισμικό


Το Google Allo σηματοδοτείται, επί του παρόντος, ως κακόβουλο λογισμικό σε πολλές συσκευές Android, μεταξύ των οποίων και τα ίδια τα τηλέφωνα Pixel της Google.

Allo

Το Allo είναι ήδη μια εγκαταλελειμμένη εφαρμογή, αφού η Google ανακοίνωσε την κατάργησή της το 2018, οπότε δεν είναι πλέον διαθέσιμο για λήψη. Εξακολουθεί όμως να εκτελείται σε μια σειρά συσκευών όπου εγκαταστάθηκε πριν την συνταξιοδότησής της. Υπάρχει πιθανότητα να την έχετε και εσείς εγκαταστήσει και να μην το θυμόσαστε.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ορισμένοι χρήστες έλαβαν προειδοποιήσεις ότι το Allo μπορεί να είναι μολυσμένο, με τα μηνύματα να εμφανίζονται κυρίως στα τηλέφωνα Huawei και Pixel.

Οι χρήστες που χρησιμοποιούν λογισμικό ασφαλείας Avast στις Android συσκευές τους, υποστηρίζουν ότι το Allo εντοπίστηκε ως κακόβουλο λογισμικό σε συσκευές όπως το Google Pixel XL, το Pixel 2 XL και το Nexus 5X.

Παρόλο που όλα τα σημάδια δείχνουν ότι πρόκειται μάλλον για λανθασμένη προειδοποίηση, το λογισμικό της Avast το ανέφερε ως malware για πρώτη φορά στα τέλη Δεκεμβρίου και εξακολουθεί να υπάρχει και στις πρώτες ημέρες του 2020. Το Avast δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει κάποιο σχόλιο για την προειδοποίηση της προς το Allο.

Ταυτόχρονα, ορισμένα smartphones της Huawei λαμβάνουν παρόμοιες προειδοποιήσεις ασφαλείας για το Google Allο, σύμφωνα με μια αναφορά του AndroidAuthority .


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news