Απενεργοποίηση ασφαλής περιήγησης και αποτροπή του Firefox να στέλνει πληροφορίες λήψης στο Google

Παρατηρήσαμε ότι με την επερχόμενη έκδοση του Firefox 32, η οποία είναι επί του παρόντος σε έκδοση Nightly, ο browser θα χρησιμοποιεί την ασφαλή βάση δεδομένων περιήγησης του Google για να ελέγχει τα αρχεία που έχετε κατεβάσει από το Internet. Για κάθε εκτελέσιμο αρχείο που κατεβάζετε, ο Firefox θα διενεργεί έλεγχο από την ηλεκτρονική βάση δεδομένων που του παρέχει η Google. Η τρέχουσα έκδοση του Firefox 31 έρχεται με παρόμοια επιλογή, αλλά χρησιμοποιεί μια τοπική βάση δεδομένων και δεν στέλνει κανένα αίτημα σε δικτυακούς τόπους της Google.

firefox

Ο Firefοx 32 θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την τοπική βάση δεδομένων, ωστόσο, εάν το αρχείο δεν βρίσκεται σε αυτή, ο Firefοx θα αποστείλει τις πληροφορίες στο Google. Μπορεί πολλοί από εσάς το βρίσκουν αδιάφορο, αλλά αν κάποιος δεν επιθυμεί να καταγράφονται όλες οι κινήσεις από την Google, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες μπορεί να απενεργοποιήσει το χαρακτηριστικό για καλύτερη προστασία της ιδιωτικής του ζωής.

Τα στοιχεία τα οποία Firefοx θα αποστείλει στην Google περιλαμβάνουν το όνομα του αρχείου, το μέγεθος του αρχείου και το URL λήψης. Περιλαμβάνουν επίσης μια τιμή hash που υπολογίζεται από τις παραπάνω πληροφορίες. Έτσι, ο Firefοx είναι σε θέση να αποκαλύψει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις λήψεις σας στην Google. Για να απενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό,

Ανοίξτε μια νέα καρτέλα και πληκτρολογήστε το ακόλουθο κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων:

about:config

Επιβεβαιώστε ότι θα είστε προσεκτικοί στις παρεμβάσεις σας.Με αρκετό χιούμορ οι developers του Firefox θα σας βάλουν να υποσχεθείτε ότι θα προσέχετε γιατί θα χάσετε την εγγύηση του προϊόντος!

ff promise
Πληκτρολογήστε το ακόλουθο κείμενο στο πλαίσιο αναζήτησης

browser.safebrowsing

Θα δείτε πολλές από τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με την ασφαλή περιήγηση.

safe browsing
Για να απενεργοποιήσετε τις αιτήσεις για την ασφαλή περιήγηση στη βάση δεδομένων της Google, βρείτε την παράμετρο browser.safebrowsing.appRepURL και διαγράψτε το string ή τιμή. Πως; Απλά κάντε διπλό κλικ πάνω στη παράμετρο και αφαιρέστε το κείμενο όπως στην εικόνα παρακάτω:

stringΑφού διαγράψετε το URL κάντε κλικ στο OK.

Για να απενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία περιήγησης, ρυθμίστε μόνο την παράμετρο browser.safebrowsing.enabled σε false.

Αυτό ήταν!.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).