Η Flickr αύξησε την συμπίεση στις φωτογραφίες χωρίς να το αναφέρει

Η Flickr αποφάσισε να αλλάξει το σύστημα συμπίεσης των εικόνων για όλες τις μικρογραφίες, χωρίς καμία προγενέστερη ανακοίνωση στους χρήστες της, γεγονός που οδήγησε σε γκρίνιες από τους πιο παρατηρητικούς.

Flickr Increases Compression on Photos Without Telling Anyone

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε όταν μερικοί χρήστες παραπονέθηκαν στο φόρουμ της Flickr για μια μείωση της ποιότητας των φωτογραφιών που έχουν ανεβάσει.

Αυτό οδήγησε το blog PetaPixel που ασχολείται με την φωτογραφία γενικότερα, να προβεί σε μία εις βάθος διερεύνηση της όλης κατάστασης, η οποία απέδωσε κάποια ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Πρώτα απ ‘όλα, μερικά βασικά στοιχεία: όταν φορτώσετε μια φωτογραφία στο Flickr, η υπηρεσία, εκτός από την αποθήκευση της αρχικής φωτογραφίας στους διακομιστές της, δημιουργεί επίσης και επιπλέον εικονίδια σε διάφορες αναλύσεις.

Η τεχνική προσέγγιση του PetaPixel ήταν να πάρει μία από τις προηγούμενες φωτογραφίες που είχαν ανεβάσει στο FΙickr πριν από λίγα χρόνια και να την ξανά ανεβάσει σήμερα, με τις τρέχουσες παραμέτρους της υπηρεσίας του FΙickr.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι όντως υπήρχε μια χαμηλότερη ποιότητα για όλα τα εικονίδια, αλλά η αρχική φωτογραφία ήταν η ίδια με αυτήν που είχαν ανεβάσει παλαιότερα.

Οι αλλαγές που έγιναν στον αλγόριθμο του FΙickr, όπως φαίνεται επηρεάζει  μόνο τις μικρογραφίες, μερικές φορές μειώνοντας το μέγεθος του αρχείου τους μέχρι και το 50%, γεγονός όμως που δεν φαίνεται να ενοχλεί και πάρα πολλούς από τους χρήστες της, καθώς οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν παρατηρήσει ακόμα την αλλαγή.

Οι πρωτότυπες φωτογραφίες αποθηκεύονται ατόφιες και η FΙickr εξακολουθεί να προσφέρει 1TB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο για όλους τους χρήστες.

Η απάντηση της FΙickr στην έρευνα του PetaPixel είχε ως εξής:

“Η FΙickr δεν συμπιέζει τα πρωτότυπα Αν κατεβάσετε τα πρωτότυπά σας, τα αρχεία που θα λάβετε θα είναι εντελώς πανομοιότυπα. Όπως και οι περισσότερες εφαρμογές για φωτογραφίες, έχουμε δημιουργήσει διάφορα μεγέθη μικρογραφιών με σκοπό την γρήγορη παρουσίαση των εικόνων  στο διαδίκτυο και στα κινητά τηλέφωνα.”

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).