Φωτοανοσοθεραπεία νέα μορφή θεραπείας για τον καρκίνο

Επιστήμονες ανέπτυξαν μια επαναστατική θεραπεία για τον καρκίνο που φωτίζει στην κυριολεξία και εξαφανίζει τα μικροσκοπικά καρκινικά κύτταρα. Πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη που θα μπορούσε να επιτρέψει στους χειρουργούς να στοχεύουν και να καταστρέφουν πολύ πιο αποτελεσματικά τη νόσο στους ασθενείς.
institute of cancer research
Μια ευρωπαϊκή ομάδα μηχανικών, φυσικών, νευροχειρουργών, βιολόγων και ανοσολόγων από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πολωνία και τη Σουηδία ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σχεδιάσουν τη νέα μορφή φωτοανοσος.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι προορίζεται να γίνει η πέμπτη σημαντική θεραπεία καρκίνου στον κόσμο μετά από χειρουργική επέμβαση, την χημειοθεραπεία, την ακτινοθεραπεία και την ανοσοθεραπεία.

Η θεραπεία που ενεργοποιείται με το φως αναγκάζει τα καρκινικά κύτταρα να λάμπουν στο σκοτάδι, βοηθώντας τους χειρουργούς να αφαιρέσουν περισσότερους όγκους σε σύγκριση με τις υπάρχουσες τεχνικές – και στη συνέχεια σκοτώνει τα υπόλοιπα κύτταρα λίγα λεπτά μόλις ολοκληρωθεί η επέμβαση.

Σε μια παγκόσμια πρώτη δοκιμή σε ποντίκια με γλοιοβλάστωμα, που είχαν ένα από τους πιο συνηθισμένους και επιθετικούς τύπους καρκίνου του εγκεφάλου, οι σαρώσεις αποκάλυψαν ότι η νέα θεραπεία φώτισε ακόμη και τα πιο μικροσκοπικά καρκινικά κύτταρα για να βοηθήσει τους χειρουργούς να τα αφαιρέσουν, ενώ στη συνέχεια εξαφάνισε όλα όσα είχαν απομείνει.

  Η Apple ετοιμάζει ένα All-In-One Cellular, Wi-Fi και Bluetooth Chip

Οι δοκιμές της νέας μορφής φωτοανοσοθεραπείας, υπό την καθοδήγηση του Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο, του Λονδίνου (Institute of Cancer Research), έδειξαν επίσης ότι η θεραπεία πυροδότησε μια ανοσολογική απόκριση που θα μπορούσε να επανεκκινήσει το ανοσοποιητικό σύστημα για να στοχεύει καρκινικά κύτταρα στο μέλλον, υποδηλώνοντας ότι θα μπορούσε να αποτρέψει την επανεμφάνιση του γλοιοβλαστώματος μετά την επέμβαση.

Για την θεραπεία χρησιμοποιείται μια ειδική φθορίζουσα χρωστική ουσία με μια ένωση που στοχεύει τον καρκίνο.

Στην δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, ο συνδυασμός αποδείχθηκε ότι βελτιώνει δραματικά την ορατότητα των καρκινικών κυττάρων κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης ενώ όταν μετά την επέμβαση, ενεργοποιήθηκε ένα κοντινό υπέρυθρο φως, προκάλεσε αντικαρκινικά αποτελέσματα.

θεραπεία,καρκίνος,θεραπεία καρκίνου,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).