Κάμερες ασφαλείας: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε μία

Σκοπεύετε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα ασφαλείας με κάμερες, για την ασφάλεια του σπιτιού σας; Διαβάστε πρώτα αυτό το άρθρο, πριν αγοράσετε.

camera,security,safe,ασφάλεια,κάμερα

Στον σημερινό κόσμο, η παραβιάσεις των σπιτιών είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Όταν το σπίτι μένει αφύλακτο, είτε εν ώρα εργασίας, είτε στις διακοπές το καλοκαίρι, γίνεται εύκολος στόχος. Και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύσετε το σπίτι σας είναι να εγκαταστήσετε κάμερες ασφαλείας.

Οι κάμερες παλαιότερα ήταν ένα ακριβό σπορ. Όμως πλέον με μία τεράστια γκάμα ποιότητας και βαλαντίων, καθώς και με την ανάπτυξη του Wi-Fi τα πράγματα έχουν πραγματικά απλουστευτεί.

Με ένα κόστος της τάξης των τριάντα ευρώ μπορείτε να αγοράσετε μία αξιοπρεπής εσωτερική κατευθυνόμενη κάμερα, χωρίς να χρειάζεται να καλωδιώσετε όλο το σπίτι σας.

Όμως αυτή η τεράστια γκάμα φέρνει και αντίστοιχο πονοκέφαλο όταν καλείστε να επιλέξετε τι να πάρετε. Πριν λοιπόν ξεκινήσετε να ψωνίζετε για κάμερες, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Ας τα δούμε.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή κάμερα ασφαλείας

HackSmartHome

Δεν κατασκευάζονται όλες οι κάμερες ασφαλείας με τις ίδιες προδιαγραφές. Όταν αγοράζετε μια κάμερα ασφαλείας, πρέπει να έχετε κατά νου ποιες είναι οι συγκεκριμένες ανάγκες σας. Χρειάζεστε κάλυψη εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου; Χρειάζεστε νυχτερινή όραση; Πόσο σημαντική είναι η ποιότητα του βίντεο;

Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τις επιλογές σας και να βρείτε την καλύτερη κάμερα για τις ανάγκες σας. Η αποφυγή λαθών στα συστήματα ασφαλείας, μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ενός ασφαλούς σπιτιού και μιας διάρρηξης.

Έξυπνες ή παραδοσιακές κάμερες ασφαλείας;

Οι κάμερες ασφαλείας υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, οι έξυπνες κάμερες ασφαλείας είναι μια σχετικά νέα καινοτομία. Τι ταιριάζει σε εσάς;
ipcameraview

Παραδοσιακές Κάμερες Ασφαλείας
Οι παραδοσιακές κάμερες ασφαλείας είναι η βασική επιλογή. Είναι συνήθως λιγότερο ακριβές και είναι αρκετά εύκολο να εγκατασταθούν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να στρέψετε την κάμερα προς την κατεύθυνση που θέλετε και να την συνδέσετε.

Ωστόσο, αυτές οι κάμερες ασφαλείας δεν προσφέρουν καμία από τις προηγμένες δυνατότητες που προσφέρουν οι έξυπνες κάμερες. Επίσης, δεν μπορούν να ελεγχθούν από απόσταση, επομένως θα πρέπει να είστε σπίτι για να παρακολουθείτε τα γεγονότα ή να έχετε ένα καταγραφικό που να γράφει σε βίντεο όλη την δραστηριότητα.

Έξυπνες κάμερες ασφαλείας
Οι έξυπνες κάμερες ασφαλείας είναι η νεότερη, πιο προηγμένη επιλογή. Συνήθως κοστίζουν λίγο περισσότερο από τις χαζές κάμερες, αλλά προσφέρουν πολλές επιπλέον δυνατότητες.

Για παράδειγμα, πολλές έξυπνες κάμερες διαθέτουν αναγνώριση προσώπου και γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ ενός μέλους της οικογένειας και ενός αγνώστου. Επίσης συχνά περιλαμβάνουν αμφίδρομο ήχο, ώστε να μπορείτε να ακούτε και να μιλάτε με όποιον βρίσκεται μπροστά στην κάμερα.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τις περισσότερες έξυπνες κάμερες εξ αποστάσεως, ώστε να μπορείτε να κάνετε check in στο σπίτι σας ακόμα και όταν δεν βρίσκεστε εκεί.

Με πολλά έξυπνα συστήματα ασφαλείας σπιτιού στην αγορά, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς. Αλλά γνωρίζοντας τις ανάγκες σας και κάνοντας την έρευνά σας, μπορείτε να βρείτε το τέλειο σύστημα για το σπίτι σας.

Ασύρματη ή Ενσύρματη;

Η επόμενη απόφασή σας θα ήταν αν θα αποκτήσετε μια συσκευή που θα συνδέεται φυσικά με το κέντρο ασφαλείας σας ή μια συσκευή στην οποία θα έχετε πρόσβαση μέσω Wi-Fi.
camera led

Ενσύρματες κάμερες ασφαλείας
Οι ενσύρματες κάμερες είναι συνήθως πιο αξιόπιστες επειδή δεν υπάρχει κίνδυνος απώλειας ή δια του σήματος. Είναι επίσης συνήθως υψηλότερης ποιότητας επειδή συνδέονται απευθείας στο διαδίκτυο. Ωστόσο, οι ενσύρματες κάμερες ασφαλείας είναι συνήθως λίγο πιο δύσκολο να εγκατασταθούν λόγω της απαίτησης ύπαρξης των καλωδίων δικτύου και δεν είναι τόσο ευέλικτες όσο οι ασύρματες κάμερες, όσον αφορά την τοποθέτηση.

Μια ενσύρματη κάμερα ασφαλείας θα πρέπει επίσης να συνδεθεί σε μια πηγή ρεύματος (εκτός αν είναι POE = Power Over Ethernet), επομένως θα πρέπει να το λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια θέση για την κάμερα.

Και αν κάποιος κόψει ρεύμα στο σπίτι σας και το σύστημα ασφαλείας σας δεν έχει εφεδρική ισχύ, οι κάμερές σας θα σταματήσουν να λειτουργούν.

Ασύρματες κάμερες ασφαλείας
Οι ασύρματες κάμερες ασφαλείας είναι πολύ πιο εύκολο να εγκατασταθούν επειδή δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διέλευση καλωδίων στους τοίχους σας. Είναι επίσης πιο ευέλικτες όσον αφορά την τοποθέτηση, επειδή μπορείτε να τις τοποθετήσετε οπουδήποτε έχει καλό σήμα Wi-Fi.

Αρκετές ασύρματες κάμερες ασφαλείας τροφοδοτούνται με μπαταρία, γεγονός που σας διευκολύνει να μην ψάχνετε για πρίζα. Αν δεν είναι με μπαταρία θα πρέπει να τις παρέχετε ρεύμα καλωδιακά και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούν να είναι POE.

Ωστόσο, οι ασύρματες κάμερες ασφαλείας είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα σήματος και η ποιότητα του βίντεο δεν είναι πάντα τόσο καλή όσο μια ενσύρματη σύνδεση. Ούτε το zoom μπορεί να είναι τόσο υψηλό. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι οι κάμερες που τροφοδοτούνται από μπαταρίες μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβές.

Εσωτερική ή Εξωτερική;

camera,security,safe,ασφάλεια,κάμερα

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι αν χρειάζεστε κάμερα εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου. Εάν χρειάζεται μόνο να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα μέσα στο σπίτι σας, τότε αρκεί μια κάμερα εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, αν θέλετε να δείτε τι συμβαίνει έξω από το σπίτι σας, θα χρειαστείτε μια κάμερα εξωτερικού χώρου.

Οι κάμερες εξωτερικού χώρου είναι σχεδιασμένες να αντέχουν τα καιρικά στοιχεία (νερό, σκόνη), επομένως είναι συνήθως ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες και μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν οπουδήποτε. Ωστόσο, μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβές από τις κάμερες εσωτερικού χώρου.

Και εδώ υπάρχει διαβάθμιση το πόσο στεγανή θέλετε να είναι μία κάμερα εξωτερικού χώρου. Θα βρέχεται; Είναι προστατευμένη κάτω από ένα υπόστεγο; Είναι σε περιοχή με πολλή σκόνη; Όλα αυτά επηρεάζουν την ποιότητα και αναλογικά και την τσέπη σας.

Επιλογές αποθήκευσης

Όσον αφορά τον χώρο αποθήκευσης, έχετε βασικές επιλογές: αποθήκευση cloud ή τοπική αποθήκευση.
camera,security,safe,ασφάλεια,κάμερα

Αποθήκευση στο cloud
Η αποθήκευση στο cloud είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση στο υλικό σας από οπουδήποτε. Τα περισσότερα προγράμματα αποθήκευσης cloud βασίζονται σε συνδρομή, επομένως θα πρέπει να πληρώνετε μια μηνιαία χρέωση.

Ωστόσο, ο χώρος αποθήκευσης στο cloud είναι συνήθως πιο ασφαλής επειδή βρίσκεται εκτός της οικίας σας. Έτσι, ακόμα κι αν σας κλέψουν τη κάμερα ασφαλείας, τα πλάνα σας θα είναι ασφαλή.

Τοπική αποθήκευση
Ο τοπικός αποθηκευτικός χώρος είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση στο υλικό σας χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Οι περισσότερες επιλογές τοπικής αποθήκευσης χρησιμοποιούν μια κάρτα microSD, την οποία μπορείτε να τοποθετήσετε στην κάμερα.

Το μειονέκτημα του τοπικού χώρου αποθήκευσης είναι ότι δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα πλάνα σας εάν η κάμερα ή το καταγραφικό σας σύστημα καταστραφεί ή κλαπεί. Και αν η κάρτα μνήμης γεμίσει, θα χρειαστεί να διαγράψετε μερικά από τα παλαιότερα πλάνα σας για να δημιουργήσετε χώρο για νέα πλάνα, εκτός αν έχει δυνατότητες αντικατάστασης.

Από την άλλη, από την στιγμή που έχετε επιλέξει μία ασύρματη κάμερα, τότε αυτή αυτή είναι συνδεδεμένη στο δίκτυό σας και έτσι μπορείτε να την δείτε και αποθηκεύσετε τα δεδομένα της οπουδήποτε στο internet. Ακόμα και στο κινητό σας τηλέφωνο.

Συμβατότητα

smartphone

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι η συμβατότητα. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η κάμερα ασφαλείας που θα επιλέξετε είναι συμβατή με το υπάρχον σύστημα ασφαλείας του σπιτιού σας, αν έχετε ήδη εγκαταστήσει ένα.

Οι περισσότερες κάμερες ασφαλείας λειτουργούν με ένα τυπικό σύστημα οικιακής ασφάλειας, αλλά είναι πάντα καλύτερο να το ελέγξετε ξανά, για να είστε σίγουροι. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι η κάμερα είναι συμβατή με τις έξυπνες συσκευές σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προβάλετε το υλικό από την κάμερά σας στο τηλέφωνο ή το tablet σας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας σύστημα ασφαλείας εάν έχετε ευχέρεια με την τεχνολογία.

Τι γίνεται με τη συμβατότητα στο Smart Home;
Εάν έχετε ένα έξυπνο σπίτι, τότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η κάμερα ασφαλείας που θα επιλέξετε είναι συμβατή με τις σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις έξυπνες συσκευές σας για να ελέγξετε και την κάμερα, και να προβάλετε το τις εικόνες λήψης.

Για παράδειγμα, μπορεί να μπορείτε να προβάλετε τα πλάνα από την κάμερα ασφαλείας στην τηλεόρασή σας, αν όλα αυτά είναι συνδεδεμένα στο σύστημα έξυπνου σπιτιού σας. Μπορεί επίσης να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας για να ελέγξετε την κάμερα εάν είναι συμβατή με ένα έξυπνο ηχείο όπως το Alexa της Amazon, ή το Google Home Smart Assistant.

Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε το σπίτι σας όσο λείπετε αλλά και να δίνετε εντολές στις συνδεδεμένες έξυπνες συσκευές σας.

Άλλα ζητήματα

Θα πρέπει να έχετε επίσης υπόψη σας και μερικά άλλα πράγματα όταν επιλέγετε μια κάμερα ασφαλείας.

Νυχτερινή όραση
Αν θέλετε να μπορείτε να βλέπετε τι συμβαίνει μέσα ή έξω από το σπίτι σας τη νύχτα, τότε θα χρειαστείτε μια κάμερα με νυχτερινή όραση. Οι κάμερες νυχτερινής όρασης χρησιμοποιούν τεχνολογία υπερύθρων για να παρέχουν καθαρή εικόνα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Οπτικό πεδίο
Όταν επιλέγετε μια κάμερα ασφαλείας, πρέπει να δώσετε προσοχή στο οπτικό πεδίο. Το οπτικό πεδίο είναι η περιοχή που μπορεί να δει η κάμερα. Όσο μεγαλύτερο είναι το οπτικό πεδίο, τόσο περισσότερη περιοχή θα μπορεί να καλύψει η κάμερα.

Οι περισσότερες κάμερες ασφαλείας έχουν οπτικό πεδίο μεταξύ 60 και 110 μοιρών. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε κάποιες κάμερες με ευρύτερο οπτικό πεδίο, όπως 180 μοίρες ή ακόμα και 360 μοίρες (αν μπορεί να κινηθεί περιστροφικά με τηλεχειρισμό).

Ποιότητα βίντεο
Η ποιότητα βίντεο μιας κάμερας ασφαλείας είναι σημαντική, αλλά δεν είναι πάντα ο πιο κρίσιμος παράγοντας. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε απλώς την κάμερα για να δείτε ποιος είναι στην πόρτα σας, τότε δεν χρειάζεστε ανάλυση 4K.

Ωστόσο, εάν θέλετε να δείτε λεπτομέρειες, όπως χαρακτηριστικά προσώπου ή , θα χρειαστείτε μια κάμερα με υψηλότερη ανάλυση.

Εγγραφή ήχου
Ορισμένες κάμερες ασφαλείας διαθέτουν δυνατότητες ς ήχου, οι οποίες μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψετε τους εγκληματίες. Η εγγραφή ήχου μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη εάν πρέπει να αναγνωρίσετε κάποιον στο βίντεο.

Δεν παρέχονται όλες οι κάμερες ασφαλείας με εγγραφή ήχου, επομένως είναι κάτι που θα πρέπει να έχετε κατά νου όταν επιλέγετε μια κάμερα.

Αναγνώριση προσώπου
Η αναγνώριση προσώπου είναι μια νεότερη τεχνολογία που αρχίζει να εμφανίζεται στις κάμερες ασφαλείας. Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εντοπίσετε εγκληματίες, καθώς και να παρακολουθείτε τα παιδιά ή τα κατοικίδια σας.

Εάν σκέφτεστε ένα σύστημα ασφαλείας Google Home, το Google Nest Cams προσφέρει μια λειτουργία αναγνώρισης προσώπου που μπορεί να σας ειδοποιεί όταν βλέπει ένα άτομο που δεν αναγνωρίζει.

Ωστόσο, η αναγνώριση προσώπου δεν είναι ακόμα τέλεια, επομένως είναι κάτι που θα πρέπει να σταθμίσετε όταν επιλέγετε μια κάμερα.

Ένα Ασφαλέστερο Σπίτι

Μια κάμερα ασφαλείας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψετε τους εγκληματίες και να κρατήσετε το σπίτι σας ασφαλές. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει υπόψη αυτές τις σκέψεις, όταν θα επιλέξετε μία συσκευή.

Aν το κάνετε, τότε σίγουρα θα βρείτε την τέλεια κάμερα ασφαλείας για το σπίτι σας.

Και όταν αποφασίσετε για το είδος της κάμερας και την αγοράσετε, κατά την εγκατάστασή της θυμηθείτε να αλλάξετε το εργοστασιακό κωδικό της. Είναι απίστευτο πόσες κάμερες υπάρχουν σε όλο τον κόσμο που έχουν ακόμα τα admin / admin σαν όνομα και κωδικό.

Ας μην γίνετε και εσείς θέαμα σε όλο τον πλανήτη!!

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
camera,security,safe,ασφάλεια,κάμερα

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).