Φωτογραφία με περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια αστέρια του Γαλαξία μας

Χρειάστηκαν δύο χρόνια και 21.400 λήψεις για να καταγράψουν την εκπληκτική θέα του σπειροειδούς γαλαξιακού μας συστήματος.

Στις 18 Ιανουαρίου, οι αστρονόμοι κυκλοφόρησαν μια “τεράστια” έρευνα για τον Γαλαξία σαν μέρος ενός φιλόδοξου έργου που ονομάζεται “Dark Energy Camera Plane Survey”. Κατέγραψαν αυτή τη θέα χρησιμοποιώντας ένα όργανο που ονομάζεται Κάμερα Σκοτεινής Ενέργειας στο Διαμερικανικό Παρατηρητήριο Cerro Tololo. Το Παρατηρητήριο Cerro Tololo βρίσκεται σε υψόμετρο 7.200 πόδια στη Χιλή.

Η κάμερα είναι τοποθετημένη σε ένα μεγάλο τηλεσκόπιο που εκτείνεται σε πλάτος πάνω από 4 μέτρα. Τελικά τράβηξαν εικόνες από 3,32 δισεκατομμύρια αντικείμενα, τα περισσότερα από τα οποία είναι αστέρια.

“Είναι ένα αρκετά τεχνικό επίτευγμα. Φανταστείτε μια ομαδική με πάνω από τρία δισεκατομμύρια και κάθε άτομο είναι αναγνωρίσιμο!”galactic plane pr011823 0

Η Debra Fischer, διευθύντρια του τμήματος Αστρονομικών Επιστημών στο Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών, (Astronomical Sciences at Science Foundation) δήλωσε:

“Οι αστρονόμοι θα εξετάζουν αυτό το λεπτομερές πορτρέτο που περιέχει περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια αστέρια του Γαλαξία μας για τις επόμενες δεκαετίες. Είναι ένα φανταστικό παράδειγμα του τι μπορούν να επιτύχουν οι συνεργασίες μεταξύ ομοσπονδιακών υπηρεσιών.”

Υπάρχουν πιθανώς πάνω από 100 δισεκατομμύρια αστέρια στον Γαλαξία, επομένως αυτό το πανόραμα είναι ένα βαθύ λεπτομερές δείγμα του γαλαξία όπως φαίνεται από το νότιο ημισφαίριο της Γης. Ρίξε μια ματιά:

images 2

sizegalax

gala

Αν θέλετε περισσότερα από τις παραπάνω εικόνες, μπορείτε να προβάλετε ολόκληρη την , με δυνατότητα μεγέθυνσης και σμίκρυνσης, στον ιστότοπο Legacy Survey Viewer.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).