Διευθυντής της Foxconn έκλεβε iPhone

H Foxconn είναι μια τεράστια εταιρεία κατασκευής τεχνολογικών προϊόντων που γνωρίζουμε όλοι. Η εταιρεία κατασκευάζει φορητούς υπολογιστές για την HP, τηλέφωνα για την Apple, κονσόλες παιχνιδιών για τη Sony, και έχει σαν έδρα της την Κίνα.

Κατά καιρούς η εταιρεία έχει κάνει πρωτοσέλιδα λόγω των αυτοκτονιών του προσωπικού της, κάτι που θορύβησε τη κοινή γνώμη καθώς ήταν αιτία να αποκαλυφθούν οι πολύ σκληρές συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια της. Οι αυτοκτονίες αποδόθηκαν στο πολύ πιεστικό ωράριο και τους χαμηλούς μισθούς. Να αναφέρουμε ότι στην εταιρεία απασχολούνται 42.000 εργαζόμενοι.foxconn

Λόγω των παραπάνω, η παρακάτω είδηση μάλλον δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη:

Ο διευθυντής του τμήματος δοκιμών στο εργοστάσιο της Foxconn στο Shenzhen πιάστηκε να βγάζει iPhone από το εργοστάσιο κατασκευής, και συγκεκριμένα από το τμήμα δοκιμών όπου εργαζόταν.

Με πολύ μεγάλη επιμονή, ο διευθυντής της Foxconn κατάφερε να κλέψει 5.700 iPhones από το τμήμα του, από τα οποία αναφέρεται ότι κέδρισε 1.560.000 δολάρια.

  Ιράν: αποθήκευση δεδομένων μόνο σε τοπικούς servers

Ο διευθυντής της εταιρείας που έγινε γνωστό μόνο με το όνομα της οικογένειάς του, Tsai, εργαζόταν στην ηπειρωτική Κίνα.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Ταϊβάν, ο Tsai διέταξε οκτώ από τους υφισταμένους του να περνούν λαθραία χιλιάδες iPhones που χρησιμοποιούνται από την εταιρεία για δοκιμαστικούς σκοπούς διασφάλισης της ποιότητας. Οι συσκευές μετά τις δοκιμές, γινόταν ανταλλακτικά.

Τα κλεμμένα iPhones (ως επί το πλείστον iPhone 5 και iPhone 5S) έβρισκαν τον δρόμο τους για τα καταστήματα της Shenzhen, αποφέροντας στον Tsai και τους συνεργούς του σχεδόν 1.560.000 δολάρια.

Η Foxconn ανέφερε τις υποψίες της στις αρχές της Taiwan, μετά από ένα εσωτερικό έλεγχο, και όταν ο Tsai επέστρεψε στο νησί συνελήφθη και ανακρίθηκε.

Ο Tsai αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, αλλά χρεώθηκε με κατηγορία κατάχρησης εμπιστοσύνης. Αν κριθεί ένοχος στο δικαστήριο, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


62  +    =  68