Google’s European Growth Engine: 2 εκ. εκπαιδεύτηκαν και συνεχίζουμε

Παρακάτω θα βρείτε την ανακοίνωση του Matt Brittin, Προέδρου της Google Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής για την βράβευση της Google στο πρόγραμμά της «Μοχλός Ανάπτυξης», από τον Επίτροπο της ς Ένωσης, Oettinger που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της εκδήλωσης Digital Skills Coalition.

matt-brittin google

“Όταν ξεκινήσαμε το πρόγραμμα Μοχλού Ανάπτυξης το Φεβρουάριο του 2015, θέσαμε έναν στόχο: να εκπαιδεύσουμε 1 εκατομμύριο Ευρωπαίους σε σημαντικές ψηφιακές δεξιότητες. Μέσα σε έναν χρόνο πετύχαμε τον στόχο μας και φτάσαμε τα 2 εκατομμύρια. Και σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να το ανακοινώσουμε.

Αυτό συμπεριλαμβάνει εκπαιδευμένους όπως ο Carlo Reviglio: που τώρα κάνει την πρακτική του εξάσκηση στην BikeSquare, μια συμβουλευτική εταιρεία που συνεργάζεται με την Itaway, μια Ιταλική εταιρεία τουρισμού που διαθέτει ηλεκτρικά ποδήλατα. Ο Carlo έμαθε και δεξιότητες ψηφιακού μάρκετινγκ

Η συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδήγησε στην έναρξη της πρακτικής του με την της BikeSquare, όπου ο Carlo εργάστηκε για να βελτιώσει τις επιδόσεις της πλατφόρμας, διπλασιάζοντας τον αριθμό των ενοικιάσεων ebike μέσω του Itaway μέσα σε μόλις ένα χρόνο.

Η επιτυχία του Carlo είναι αξιοσημείωτη – αλλά ευτυχώς όχι και η μοναδική: Είναι μία από τις επιτυχημένες περιπτώσεις των Ευρωπαίων οι οποίοι εκπαιδεύονται στις ψηφιακές δεξιότητες μέσω των προγραμμάτων της Google. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού της ΕΕ (47%) δεν είναι αρκετά εκπαιδευμένο ψηφιακά. Αυτή η έλλειψη ψηφιακών δεξιοτήτων αναμένεται να δημιουργήσει 700.000 κενές θέσεις εργασίας μέχρι το . Τα προγράμματά μας σε όλη την Ευρώπη έχουν στόχο να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να επωφεληθούν της εκπαίδευσης των ψηφιακών προγραμμάτων που προσφέρει το Διαδίκτυο.tweet

  Tails Project: Tails 5.6 ανωνυμία στο διαδίκτυο

Ακούσαμε την έκκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων: πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να καλύψουμε αυτό το κενό επί των ψηφιακών δεξιοτήτων και έτσι σήμερα είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που έχουμε καταφέρει το έργο αυτό, το οποίο έχει αναγνωριστεί από τον Günther Oettinger, Επίτροπο της ΕΕ για την Ψηφιακή Οικονομία. Σήμερα, ο Επίτροπος Oettinger παρουσίασε το πρόγραμμα μοχλού ανάπτυξης μας βραβεύοντάς μας για τη συνεισφορά μας στην ψηφιακή εκπαίδευση τόσο των επιχειρήσεων όσο και των ιδιωτών.

Τα προγράμματα μας απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό, από επιχειρηματίες μέχρι μικρές , προγραμματιστές εφαρμογών αλλά και ανθρώπους που απλά ενδιαφέρονται. Άνθρωποι όλων των ηλικιών με διαφορετικό υπόβαθρο και ενδιαφέροντα έλαβαν μέρος στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα.

Αλλά υπάρχει έδαφος για περαιτέρω εξέλιξη, και αυτό σήμερα αποτελεί δέσμευσή μας στον Συνασπισμό Ψηφιακών δεξιοτήτων και θέσεων εργασίας της ΕΕ. Μέσα στον επόμενο χρόνο, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Ευρωπαίους ώστε να αποκτήσουν βασικές ψηφιακές δεξιότητες μέσα από τις παρακάτω πρωτοβουλίες:

  • Digital Workshop – το πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης μας παρέχει online και offline εκπαιδευτικά προγράμματα για όποιον θέλει να αποκτήσει ουσιαστική γνώση στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένων των νέων που αναζητούν εργασία, των επιχειρηματιών και των μικρών επιχειρήσεων.
  • Χρηματοδότηση 10,000 Android υποτροφιών μέσω του Udacity και σε συνεργασία με το Bertelsmann για Ευρωπαίους προγραμματιστές κινητών συσκευών.
  Wireshark 3.6.8 stable: αναλυτής πρωτοκόλλων δικτύου

Computer Science First– ένα δωρεάν πρόγραμμα πληροφορικής το οποίο επικεντρώνεται στην εκπαίδευση μαθητών ηλικίας 9-14 εντός όσο και εκτός σχολικού ωραρίου με επικεφαλής τους δασκάλους. Επίσης, θα ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τις εθνικές, περιφερειακές και τοπικές κυβερνήσεις, καθώς και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, έτσι ώστε να επεκτείνουμε τα εθνικά προγράμματα κατάρτισης και πέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ελπίζω ότι σε ένα χρόνο από τώρα δεκάδες χιλιάδες περισσότεροι Ευρωπαίοι θα έχουν να μοιραστούν αντίστοιχες ιστορίες με αυτήν του Carlo. Υπάρχει τόσο μεγάλο πεδίο εξέλιξης και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.”

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  63  =  68