Αλιγάτορες βρέθηκαν σε “λειτουργία βαθιάς κατάψυξης” για να επιβιώσουν

Καθώς οι θερμοκρασίες στη Βόρεια Καρολίνα έπεσαν κάτω από το 0, οι αλιγάτορες του πάρκου Shallotte River Swamp Park πάγωσαν και βρέθηκαν σε κατάσταση αδράνειας με την μουσούδα τους έξω από τον πάγο.

Τουλάχιστον 18 αλιγάτορες στο πάρκο Swall River του ποταμού Shallotte στην Ocean Isle Beach στη Βόρεια Καρολίνα, εισήλθαν σε μία αδρανή κατάσταση που ονομάζεται “brumation”, και που παρατηρείται στα ψυχρόαιμα ζώα σε περιόδους χαμηλής θερμοκρασίας. Εντοπίστηκαν “παγωμένοι” με τις μύτες τους πάνω από τον πάγο, καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν πολύ κάτω από το μηδέν.

Το Brumation είναι μια κατάσταση “ημι-απενεργοποίησης” που παρατηρείται στα ψυχρόαιμα ζώα, και τους επιτρέπει να επιβραδύνουν το μεταβολισμό τους και να παραμένουν χωρίς τροφή και νερό. Για τους αλιγάτορες, η κατάσταση μπορεί να διαρκέσει από τέσσερις έως πέντε μήνες και μπορεί να προκληθεί από θερμοκρασίες κάτω των 21 βαθμούς Κελσίου. Παραμένουν μέσα στο νερό και κρατάνε τα ρουθούνια τους πάνω από αυτό ώστε να μπορούν να αναπνεύσουν. Η διαδικασία είναι παρόμοια με την χειμέρια νάρκη αλλά διαφέρει στις μεταβολικές διεργασίες που εμπλέκονται. Γενικότερα η χειμέρια νάρκη αναφέρεται μόνο στα θηλαστικά.

  Niantic αποκλεισμοί δια παντός στους cheaters του Pokemon Go

Σύμφωνα με τον κον Χάουαρντ, διευθυντή του πάρκου η συμπεριφορά αυτή “Είναι ένας μηχανισμός επιβίωσης που κάνουν οι αλιγάτορες σε περίπτωση που χρειάζεται να αναπνεύσουν. Μόλις οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν βγάζουν τα μύτη τους έξω από το νερό, και αν παγώσει, θα παγώσει γύρω από το ρύγχος τους και θα τους επιτρέψει να αναπνεύσουν. Όταν ο πάγος λιώσει, οι αλιγάτορες επανέρχονται ελεύθεροι και ξαναρχίζουν την ζωή τους”.

Το Shallotte River Swamp Park είναι ένα ιδιωτικό αδειοδοτημένο και πιστοποιημένο καταφύγιο διάσωσης των ερπετών της Βόρειας Καρολίνας.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  57  =  65

Previous Story

Το YouTube θέλει να σταματήσει τα βίντεο συνωμοσιολογίας

Next Story

Facebook: τι σημαίνει η ενοποίηση Messenger, Instagram & WhatsApp