Το YouTube θέλει να σταματήσει τα βίντεο συνωμοσιολογίας

Το YouTube θέλει να σταματήσει να σας προτείνει όσα βίντεο αναφέρονται σε φανταστικές συνωμοσίες και σε θεωρίες.

Δεδομένου ότι ακόμη και οι πιο αβλαβείς αναζητήσεις στο YouTube μπορούν να σας παρασύρουν αλγοριθμικά σε βίντεο που περιέχουν ισχυρισμούς για εξωγήινους πολιτισμούς που ζουν ανάμεσά μας, η εταιρεία αποφάσισε να αναλάβει δράση. Από αυτήν την κατάσταση δεν γλυτώνει ούτε η εφαρμογή του YouTube, καθώς και εκεί εμφανίζονται τέτοια βίντεο.

Η υπηρεσία της αναφέρει ότι δεν θα προτείνει “οριακά” βίντεο που ακροβατούν στους όρους των οδηγιών της κοινότητας του YouTube ή εκείνων που «παραπληροφορούν τους χρήστες». Παραδείγματα τέτοιων τύπων βίντεο είναι όσα αναφέρονται σε θεωρίες επίπεδης Γης, σε παραπληροφόρηση για τη κατάρρευση των δίδυμων πύργων στις , σε θαυματουργές θεραπείες για τις μεγάλες ασθένειες κλπ.

Ένας αλγόριθμος θα αποφασίσει ποια βίντεο δεν θα εμφανίζονται στις συστάσεις, παίζοντας σε μία ισορροπία μεταξύ της ελευθερίας του λόγου και της διατήρησης της ευθύνης του YouTube προς τους χρήστες. Για μερικούς αυτή είναι ίσως μια αμφισβητήσιμη απόφαση, δεδομένου ότι όταν αναλαμβάνουν οι αλγόριθμοι να επιλέξουν κάτι, συνήθως δημιουργούν προβλήματα. Παρόλα αυτά η πλατφόρμα θα ξεκινήσει, η νέα πολιτική θα επιβληθεί σταδιακά, ξεκινώντας με ένα μικρό αριθμό βίντεο στις ΗΠΑ, πριν αναπτυχθεί παγκοσμίως καθώς ο αλγόριθμος θα μαθαίνει και θα γίνεται πιο εκλεπτυσμένος.

  VPN και proxies, ποια η διαφορά;

Σύμφωνα με το YouTube η απόφαση επηρεάζει κάτι λιγότερο από το 1% των βίντεο, αλλά δεδομένου του μεγάλου αριθμού των κλιπ στην πλατφόρμα, η κίνηση θα έχει αντίκτυπο σε εκατομμύρια βίντεο.

Όμως τα “οριακά” βίντεο θα εξακολουθούν να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης και θα τα βλέπετε στις συστάσεις σας, εφόσον έχετε εγγραφεί ένα κανάλι το οποίο περιέχει τέτοιο περιεχόμενο.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  17  =  21