Διέρρευσαν 2.5 εκατ. λογαριασμοί από gamer forums

Δεδομένα που ανήκουν σε 2,5 εκατομμύρια μέλη των δύο παιχνιδιών που έγιναν το 2015 κυκλοφορούν ελεύθερα online. To 2015, δύο forums παιχνιδιών τα XBOX360 ISO και PSP ISO παραβιάστηκαν. Και τα δύο forum βοηθούσαν τους παίχτες να αποκτήσουν πρόσβαση σε παράνομα αντίγραφα παιχνιδιών του Xbox και PlayStation.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το PSP ISO παραβιάστηκε το Σεπτέμβριο του 2015, και διέρρευσαν σχεδόν 1,3 εκατομμύρια λογαριασμοί (email, hashed και IP διευθύνσεις. Το forum Xbox 360 ISO παραβιάστηκε την ίδια περίπου χρονική περίοδο, εκθέτοντας 1,2 εκατομμύρια λογαριασμούς (email, διεύθυνση IP, hashes κωδικών πρόσβασης).forums

Φυσικά κανείς δεν γνωρίζει ποιος ή ποιοι είναι πίσω από το hack. Οι παραπάνω πληροφορίες κυκλοφορούν όμως online, και καλό θα ήταν αν είχατε κάποιο λογαριασμό στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες να αλλάξετε ς πρόσβασης. Θα πρέπει να είστε επίσης ιδιαίτερα προσεκτικοί σε επιθέσεις phishing.

Θα πρέπει να αναφέρουμε όμως ότι για να κυκλοφορήσουν ελεύθερα τα δεδομένα, μάλλον δεν θα έχουν καμία αξία για τους hackers που πιθανώς έχουν αξιοποιήσει ήδη τις πληροφορίες. Εξάλλου έχει περάσει αρκετός καιρός από την παραβίαση και ίσως οι περισσότεροι χρήστες έχουν ήδη λάβει κάποια προληπτικά μέτρα.

Ο Troy Hunt, ιδρυτής του Have I Been Pwned, μια ιστοσελίδα όπου μπορείτε να εισάγετε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και να διαπιστώσετε εάν υπάρχει κάποια πληροφορία από λίστες hacked δεδομένων, αναφέρει ότι καμία από τις πληροφορίες που διέρρευσαν δεν ήταν κρυπτογραφημένη.

“Και τα δύο forums χρησιμοποιούσαν hashes (τα οποία δεν είναι κρυπτογράφηση!) για την αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης, αλλά χρησιμοποίησαν ένα πολύ αδύναμο αλγόριθμο καθιστώντας την κρυπτογραφική προστασία σχεδόν άχρηστη.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).