Γιατί πόρτα στην Microsoft στην εξαγορά της TikTok

Η ByteDance δεν θα πουλήσει τις επιχειρήσεις της που εδρεύουν στην Αμερική στη , καθώς η κινεζική εταιρεία επέλεξε την Oracle σαν “αξιόπιστο τεχνολογικό συνεργάτη” της. Τώρα προκύπτουν περισσότερες πληροφορίες για τους λόγους που η εταιρεία λογισμικού από το Redmond έχασε τη μάχη για την εξαγορά της Κινέζικης υπηρεσίας.

Παρόλο που θεωρούνταν ότι ήταν σε θέση να αγοράσει την TikTok, η Microsoft φαίνεται να εξόργισε τον CEO της ByteDance, Zhang Yiming, όταν ανέφερε την Κινέζικη υπηρεσία σαν απειλή στην που θέλει να διορθώσει μεταφέροντας τα δεδομένα των χρηστών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μια δημοσίευση από την Daily Mail αποκαλύπτει ότι στον Zhang Yiming δεν άρεσε καθόλου η προσέγγιση της Microsoft, ειδικά επειδή η εταιρεία συμπαρατάχθηκε με τον Πρόεδρο Trump κατά τις διαπραγματεύσεις.

Η Microsoft δήλωσε σε ανακοίνωση τον Αύγουστο ότι συνέχιζε τις συνομιλίες εξαγοράς με την ByteDance, αλλά συμφώνησε να συμμετάσχει και ένας κυβερνητικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στις συζητήσεις.

  Τι έγινε με τον 14χρονο που έκλεψε ψηφιακά νομίσματα αξίας 23,8 εκατ.;

“Η Microsoft θα κινηθεί γρήγορα για να συνεχίσει τις συζητήσεις με τη μητρική εταιρεία της TikTok, ByteDance, μέσα σε λίγες εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση θα ολοκληρώσει αυτές τις συζητήσεις το αργότερο στις 15 Σεπτεμβρίου 2020. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, η Microsoft προσβλέπει στη συνέχιση του διαλόγου με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου. Η Microsoft εκτιμά την προσωπική εμπλοκή της κυβέρνησης των ΗΠΑ και του προέδρου Trump καθώς συνεχίζει να αναπτύσσει ισχυρές προστασίες ασφαλείας για τη χώρα”.

Σε μια ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι η ByteDance απέρριψε την προσφορά της και μάλιστα αποκαλύπτει ότι η Κινέζικη εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε σε αιτήματα της Microsoft, ειδικά καθώς αυξανόταν πίεση από τους Αμερρικάνους.

“Η ByteDance μας ενημερώνει ότι δεν θα πουλήσει τις επιχειρήσεις της TikTok που εδρεύουν στις ΗΠΑ στη Microsoft. Είμαστε βέβαιοι ότι η πρότασή μας ήταν καλή για τους χρήστες της TikTok, προστατεύοντας παράλληλα τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας. Για να το κάνουμε αυτό, θα πραγματοποιήσουμε σημαντικές αλλαγές για να διασφαλίσουμε ότι η υπηρεσία πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας, απορρήτου, διαδικτυακής ασφάλειας και καταπολέμησης της παραπληροφόρησης και αυτό το καταστήσαμε σαφές από την αρχή σε μια δήλωσή μας τον Αύγουστο. Ανυπομονούμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπηρεσία σε αυτούς τους σημαντικούς τομείς”, δήλωσε η Microsoft.

  Matt Edmondson anti-tracking εργαλείο για το σπίτι

Ο Πρόεδρος Trump αναμένεται να πάρει την απόφαση για τη συνεργασία της ByteDance και της Oracle αυτή την εβδομάδα.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


5  +  5  =