Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε πολλαπλά προγράμματα περιήγησης

Αν νομίζετε ότι χρειάζεστε μόνο ένα πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε πολλαπλά προτα περιήγησης στον σας, ειδικά εάν εργάζεστε και εκτελείτε προσωπικές εργασίες στο ίδιο σύστημα.

shutterstock 1912993681

Η χρήση πολλαπλών προγραμμάτων περιήγησης θα διευκολύνει τον διαχωρισμό διαφορετικών τύπων εργασιών. Για παράδειγμα, εάν εργάζεστε από το σπίτι, πιθανότατα έχετε συνδεθεί σε όλους τους ιστότοπους που σχετίζονται με την εργασία σας και έχετε ρυθμίσει σελιδοδείκτες σε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες που πρέπει να παρακολουθείτε.

Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να έχετε ξεχωριστούς λογαριασμούς για εργασίες και προσωπικές εργασίες. Για παράδειγμα, η εργασία σας μπορεί να σας δώσει έναν λογαριασμό Google Workspace και μπορεί επίσης να έχετε μια προσωπική διεύθυνση Gmail.

Αντί να κάνετε εναλλαγή συνεχώς μεταξύ λογαριασμών Google στο ίδιο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης, μπορείτε απλά να έχετε ένα πρόγραμμα περιήγησης εργασίας και ένα προσωπικό πρόγραμμα περιήγησης. Το καθένα θα παραμείνει συνδεδεμένο στον κατάλληλο λογαριασμό.

Ως μπόνους, αυτό θα διευκολύνει την απενεργοποίηση της εργασίας μετά τις εργάσιμες ώρες και θα διευκολύνει την αποτροπή των προσωπικών περισπασμών όταν έρχεται η ώρα της εργασίας.

Πως δουλεύει

Είναι απλό. Κάθε πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας έχει τις δικές του , συμπεριλαμβανομένων των cookie (καταστάσεις σύνδεσης),  προγράμματος περιήγησης, σελιδοδεικτών και καταχωρήσεις ιστορικού.

Εάν χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή το Google Chrome , μπορείτε να προσθέσετε το Microsoft Edge , το Mozilla Firefox ή άλλο πρόγραμμα περιήγησης στη γραμμή εργασιών σας και να εκτελέσετε και τα δύο ταυτόχρονα.

Το καθένα θα πάρει το δικό του εικονίδιο στη γραμμή εργασιών και μπορείτε να εκτελέσετε και τα δύο ταυτόχρονα συνδεδεμένα σε διαφορετικούς λογαριασμούς. Απλώς εγκαταστήστε το πρόγραμμα περιήγησης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και μπορείτε να εκτελέσετε πολλά προγράμματα περιήγησης ταυτόχρονα.

browsers on taskbar

Τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης έχουν εύχρηστα «προφίλ» που σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε διαφορετικές καταστάσεις προγράμματος περιήγησης για διαφορετικές εργασίες. Για παράδειγμα, μόνο στο Google Chrome ή το Microsoft Edge, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε προφίλ χωρίς να χρησιμοποιήσετε πολλαπλά ξεχωριστά προγράμματα περιήγησης.

Για αυτή την ρύθμιση απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης για να βρείτε επιλογές προφίλ και να προσθέσετε νέα προφίλ . (Δυστυχώς, τα προφίλ είναι πιο δύσκολο να βρεθούν και να χρησιμοποιηθούν στον Firefox).

Η χρήση πολλαπλών προφίλ είναι παρόμοια με τη χρήση πολλαπλών προγραμμάτων περιήγησης: Λαμβάνετε διαφορετικά εικονίδια γραμμής εργασιών των για τα διαφορετικά προφίλ προγράμματος περιήγησης στα Windows. Είναι εύκολο να τα αλλάξετε μεταξύ τους.

chrome profiles

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε ένα διαφορετικό θέμα προγράμματος περιήγησης σε κάθε πρόγραμμα περιήγησης (ή προφίλ προγράμματος περιήγησης) που χρησιμοποιείτε. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε άμεσα ποιο πρόγραμμα περιήγησης είναι αυτό, ώστε να μπορείτε να το κρατήσετε εύκολα διαχωρισμένο.

Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε χωριστές τις επεκτάσεις

Με πολλά προγράμματα περιήγησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές επεκτάσεις ή πρόσθετα προγράμματος περιήγησης σε κάθε πρόγραμμα.

Αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια επέκταση προγράμματος περιήγησης για την εργασία σας και δεν αισθάνεστε άνετα με ένα εργαλείο που λειτουργεί επίσης σε ιστότοπους που χρησιμοποιείτε για προσωπικές εργασίες, κανένα πρόβλημα: Απλώς εγκαταστήστε την επέκταση στο πρόγραμμα περιήγησης εργασίας σας και όχι στο προσωπικό σας πρόγραμμα περιήγησης.

Τα οφέλη είναι ξεκάθαρα

Εάν κάνετε πολλά διαφορετικά πράγματα στον υπολογιστή σας, τα οφέλη αυτής της προσέγγισης θα πρέπει να είναι προφανή. Μπορείτε να διατηρήσετε ορισμένους τύπους δραστηριότητας περιήγησης απομονωμένους από άλλους τύπους δραστηριότητας περιήγησης, να παραμείνετε συνδεδεμένοι σε διαφορετικά σύνολα λογαριασμών σε διαφορετικά περιβάλλοντα και απλώς να ρυθμίσετε γενικά κάθε πρόγραμμα περιήγησης ώστε να λειτουργεί καλύτερα για την εργασία για την οποία θα το χρησιμοποιήσετε.

Ίσως αυτό δεν είναι αρκετά χρήσιμο για εσάς. Αλλά, ειδικά αν εργάζεστε από το σπίτι σε υπολογιστή με Windows ή Mac, πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο. Μπορεί να ακούγεται παράξενο στην αρχή, αλλά η χρήση πολλαπλών προγραμμάτων περιήγησης μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τη ζωή σας πιο απλή.

Ειδικά προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο μέσω VPN

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να προστατεύσετε το απόρρητό σας στο διαδίκτυο, υπάρχει ένα άλλο πλεονέκτημα στη χρήση πολλών περιηγητών. Με τη χρήση του split tunneling, μπορείτε να έχετε μόνο μερικές εφαρμογές στον υπολογιστή σας που να στέλνουν την επισκεψιμότητά τους μέσω VPN.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να παραλείψετε το VPN όταν έχετε πρόσβαση σε κανονικούς ιστότοπους εργασίας, και να το χρησιμοποιήσετε μόνο για το προσωπικό σας πρόγραμμα περιήγησης.

Ή θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για το μεγαλύτερο μέρος της περιήγησής σας, αλλά για το Netflix και για άλλες υπηρεσίες που δεν λειτουργούν σωστά με VPN να έχετε ένα δεύτερο  προγράμματος περιήγησης που δεν έχει διαμορφωθεί για τη χρήση του VPN.

Αν θέλετε να το κάνετε αυτό, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε πολλά διαφορετικά προγράμματα περιήγησης και όχι διαφορετικά προφίλ προγράμματος περιήγησης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.
browser,Chrome,Firefox,Edge

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).