Η Κίνα περιορίζει τους ανήλικους σε μόλις 3 ώρες διαδικτυακού παιχνιδιού την εβδομάδα


Τα ανήλικα παιδιά στην Κίνα μετά από κρατική παρέμβαση, θα πρέπει πλέον να παίζουν στο διαδίκτυο έως το πολύ 3 ώρες την εβδομάδα.

game,china
young man playing computer games on line; Shutterstock ID 632848880

Οι κινεζικές πλατφόρμες παιχνιδιών όπως η Tencent και η NetEase πρέπει να περιορίσουν το διαδικτυακό παιχνίδι στους ανηλίκους σε μόλις τρεις ώρες την εβδομάδα, μετά τους νέους κανόνες που επέβαλαν οι ρυθμιστικές αρχές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται αναφορές κρατικών μέσων ενημέρωσης, η αλλαγή πραγματοποιείται ως απάντηση στην αυξανόμενη ανησυχία για τον εθισμό στα παιχνίδια και την ευρύτερη καταστολή των τεχνολογικών κολοσσών της Κίνας.

Τα παιδιά κάτω των 18 ετών θα περιορίζονται πλέον σε μία ώρα παιχνιδιού και συγκεκριμένα από τις 8 το βράδυ έως τις 9 το βράδυ την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή. Και στις αργίες.

Το όριο μέχρι τώρα ( φυσικά και υπήρχε ! ) ήταν 1,5 ωρες διαδικτυακού παιχνιδιού για τις περισσότερες ημέρες. Σύμφωνα με το Reuters , οι εταιρείες παιχνιδιών πρέπει να περιορίσουν το παιχνίδι στο διαδίκτυο, εκτός αυτών των ωρών και θα πρέπει να διαθέτουν ένα σύστημα επαλήθευσης του πραγματικού ονόματος για να διασφαλίσουν την επιβολή των νέων κανόνων.

Οι ρυθμιστικές αρχές λένε ότι θα συνεργαστούν επίσης με γονείς και σχολεία για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του εθισμού στα τυχερά παιχνίδια μεταξύ των νέων.

Οι νέοι κανόνες που εκδόθηκαν σήμερα, έρχονται ένα μήνα μετά από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, που περιέγραψε τα διαδικτυακά παιχνίδια ως «πνευματικό όπιο». Αν και η φράση αφαιρέθηκε αργότερα, ο τόνος του άρθρου, ειδικά εκ των υστέρων, δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι η κρατική παρέμβαση ήταν αναπόφευκτη.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news