Η γλώσσα Swift είναι διαθέσιμη για Windows


Η γλώσσα προγραμματισμού Swift, είναι πλέον διαθέσιμη για τα Windows. Μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν και να ξεκινήσετε τον προγραμματισμό.

Η Swift είναι μία γλώσσα προγραμματισμού, ανοικτού κώδικα, γενικής χρήσης, κατάλληλη από προγραμματισμό συστημάτων, εφαρμογές για κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές, έως και για υπηρεσίες cloud. Η εταιρεία Apple, που βρίσκεται πίσω από αυτήν, ανακοίνωσε ότι μια αρχική έκδοση του Swift είναι τώρα διαθέσιμη για τα Windows 10. Αυτό σημαίνει ότι τα εργαλεία, όπως ο μεταγλωττιστής και οι βασικές βιβλιοθήκες, είναι όλα διαθέσιμα για το λειτουργικό των Windows 10.

Οι βιβλιοθήκες της Swift επιτρέπουν στους προγραμματιστές να γράφουν ισχυρές εφαρμογές με ευκολία και χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για πολλές από τις λεπτομέρειες του υποκείμενου συστήματος. Με αυτές τις βασικές βιβλιοθήκες και την ευέλικτη διαλειτουργικότητα της Swift με την C, είναι δυνατή η ανάπτυξη εφαρμογών σε Windows καθαρά από την Swift, εκμεταλλευόμενοι το υπάρχον σώμα βιβλιοθηκών στις πλατφόρμες των Windows.

Στην σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, δείχνει μια απλή εφαρμογή αριθμομηχανής που γράφτηκε εξ ολοκλήρου στην Swift. Δημιουργήθηκε με την αλυσίδα εργαλείων της Swift για τα Windows, καθώς και με την εγκατάσταση του Visual Studio 2019.

Η γλώσσα προγραμματισμού Swift ανακοινώθηκε αρχικά από την εταιρεία Apple στο WWDC 2014, ως μια σύγχρονη γλώσσα που τελικά θα αντικαταστήσει την Objective-C ως την κύρια γλώσσα για την κατασκευή εφαρμογών για τις πλατφόρμες της Apple. Η Apple από τότε έχει αφήσει να τρέχει η γλώσσα ως ανοιχτό λογισμικό και έχει μοιράσει εργαλεία για τις διανομές Ubuntu, CentOS και Amazon Linux, macOS και Windows.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Μπορείτε να κατεβάσετε την Swift για Windows από τον ιστότοπο του Swift Project.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news