Αποτροπή σύνδεσης τηλεφώνου-υπολογιστή σε Windows 10


Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πως μπορείτε να αποτρέψετε να συνδεθεί ένας υπολογιστής που διαχειρίζεστε και τρέχει Windows 10, με ένα κινητό τηλέφωνο.

Όπως γνωρίζετε υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που ήταν προεγκατεστημένες στα Windows 10. Αυτές είναι βασικές εφαρμογές που συνήθως χρειάζονται οι περισσότεροι οικιακοί χρήστες, όπως η εφαρμογή “Τηλέφωνο”. Εάν είστε διαχειριστής εταιρικών συστημάτων και θέλετε να αποτρέψετε στους υπαλλήλους τη σύνδεση τηλεφώνου – υπολογιστή Windows 10, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

Η αποτροπή σύνδεσης τηλεφώνου – υπολογιστή θα μπορούσε να είναι μία από τις σημαντικές απαιτήσεις από την εταιρεία ή τον οργανισμό που διαχειρίζεστε. Οι τελικοί χρήστες μπορούν μέσω της εφαρμογής “Τηλέφωνο” να συνδεθούν στον υπολογιστή τους και μέσω intranet να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνό τους για να συνδεθούν στο σύστημα. Και επειδή ως διαχειριστής πληροφορικής μπορεί να μην θέλετε να συμβεί κάτι τέτοιο, η Microsoft πρόσθεσε μία ρύθμιση πολιτικής ομάδας για να ικανοποιήσει αυτήν την απαίτηση.

Όταν υπάρχει μία ρύθμιση στην πολιτική ομάδος, τότε κατά βάση υπάρχουν δύο μέθοδοι εφαρμογής της συγκεκριμένης ρύθμισης. Μέσω της πολιτικής ομάδος και μέσω του μητρώου. Πάμε μα τις δούμε και τις δύο.

Μέθοδος 1 – Χρήση πολιτικής ομάδας
1. Ανοίξτε το Πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδος. Αν δεν ξέρετε το πως, τότε πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win+R και στο παράθυρο “Εκτέλεση” που θα εμφανιστεί πληκτρολογήστε την εντολή gpedit.msc και μετά πατήστε το πλήκτρο ΟΚ.

2. Στη συνέχεια, στο παράθυρο του προγράμματος επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδος και στο αριστερό τομέα, μεταβείτε εδώ:
Ρυθμίσεις Υπολογιστή > Πρότυπα Διαχείρισης > Σύστημα > Πολιτική ομάδας (Computer Configuration > Administrative Templates > System > Group Policy)

3. Τώρα πηγαίνετε στο δεξί τμήμα της Πολιτικής ομάδας και αναζητήστε τη ρύθμιση πολιτικής που ονομάζεται “Σύνδεση τηλεφώνου – υπολογιστή σε αυτήν τη συσκευή”. Κάντε διπλό κλικ στην πολιτική για να την τροποποιήσετε.

4. Ορίστε την κατάσταση πολιτικής σε Ενεργοποιημένη, κάντε κλικ στο κουμπί “Εφαρμογή” και στη συνέχεια στο κουμπί “OK”. Κλείστε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας και επανεκκινήστε το σύστημά σας για να ενεργοποιηθούν οι αλλαγές.

Μετά την επανεκκίνηση του συστήματός σας, οι πελάτες θα δουν την ακόλουθη οθόνη κατά την εκκίνηση της εφαρμογής “Το τηλέφωνό σας”. Ως εκ τούτου, δεν μπορούν να συνδέσουν στο τηλέφωνό τους με τον υπολογιστή.

Μέθοδος 2 – Χρήση μητρώου
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αυτόν τον χειρισμό μητρώου για να απενεργοποιήσετε τη σύνδεση τηλεφώνου-υπολογιστή στα Windows 10.
1. Συνιστάται να δημιουργήσετε ένα σημείο Επαναφοράς Συστήματος πριν τροποποιήσετε το μητρώο.

2. Ανοίξτε τον Επεξεργαστή μητρώου και πηγαίνετε στο HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

3. Δημιουργήστε μία τιμή DWORD (32 bit) σε αυτήν την τοποθεσία, ονομάστε την EnableMmx και αφήστε τα δεδομένα τιμής της να παραμείνουν στο 0.

4. Κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να κάνετε τις αλλαγές σας αποτελεσματικές.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news