Το Gmail προσθέτει νέα φίλτρα για την καταπολέμιση του Spam

Σε μια συνεχιζόμενη προσπάθεια να σταματήσει τους spammers, η Google άρχισε να απορρίπτει μηνύματα στην υπηρεσία Gmail, που περιλαμβάνουν «πολύ περιορισμένους» συνδυασμούς χαρακτήρων.

Gmail

Το Google άρχισε να χρησιμοποιεί ένα νέο που έχει σαν στόχο να εμποδίζει τα e- των spammers να φτάνουν στα εισερχόμενα των χρηστών του Gmail. Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προσθέτει νέα φίλτρα spam στην πλατφόρμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της σε μια προσπάθεια να σταματήσει την λήψη παραπλανητικών ή phishing μηνυμάτων.

Τα φίλτρα ασχολούνται με την αναζήτηση e-mail που χρησιμοποιούν Unicode Consortium κάτι που θα μπορούσε να αφήσει τους spammers να ξεγελάσουν τους χρήστες. Οι περισσότερες , εφαρμογές και ιστοσελίδες χρησιμοποιούν την Unicode, ώστε οι χαρακτήρες τους να λειτουργούν σε όλες τις πλατφόρμες. Ωστόσο, ορισμένοι χαρακτήρες φαίνονται σχεδόν ταυτόσημοι, όπως το Λατινικό και το Κυριλλικό “a.”
confusable characters

“Οι απατεώνες μπορούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι το ဝ, 0, και το ο φαίνονται σχεδόν πανομοιότυπα με το o, και με την μίξη στο ταίριασμα τους, μπορούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστα θύματα,” ανέφερε ο Mark Risher από την ομάδα καταπολέμησης Spam της Google. “Μπορείτε να φανταστείτε τον κίνδυνο αν κάνετε κλικ πάνω στο “Sh ဝ ppingSite” αντί “ShoppingSite” και στο “MyBank” αντί “MyBɑnk;”

Μένει να δούμε το κατά πόσο το νέο φιλτράρισμα της εταιρείας θα είναι και θα οδηγεί τα ανεπιθύμητα μηνύματα στην καρτέλα spam.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε και να παραδεχτούμε ότι η υπηρεσία Gmail έχει αυτή τη στιγμή την καλύτερη προστασία από ανεπιθύμητα μηνύματα στο διαδίκτυο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).