Ο “ιός” στο Gmail είναι προσπάθεια ηλεκτρονικού ψαρέματος

Ιός στο Gmail; Όχι ακριβώς: Μια ανησυχητική απάτη ηλεκτρονικού “ψαρέματος” άρχισε να διαδίδεται στο διαδίκτυο από την Τετάρτη σε μια προσπάθεια ς σε λογαριασμούς της Google μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού υ που έχει σαν συνημμένο ένα ψεύτικο αρχείο του Google Docs.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα προσβληθείτε από τον “καταστροφικό” ιό όπως διαβάζουμε σε μεγάλες Ελληνικές με το που ανοίξετε το email. Φυσικά δεν θα πρέπει να πέσετε στην παγίδα και να ανοίξετε κάποιο link, ή κάποιο συνημμένο αρχείο, όπως αναφέρουμε πολύ συχνά από αυτή την ιστοσελίδα.
gmail

Η απάτη φαίνεται να είναι πιο πειστική από τις περισσότερες, καθώς το Link που περιέχει μεταφέρει τους χρήστες σε μια νόμιμη σύνδεσης της Google για να παραχωρήσουν δικαιώματα. Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βλέπουμε εκτεταμένες αναφορές για την απόπειρα hacking σε πολλές πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων όπως το .

Τι θα συμβεί αν ανοίξετε το σύνδεσμο ηλεκτρονικού “ψαρέματος” Google;

Κάνοντας κλικ στο αρχείο που περιέχεται θα οδηγηθείτε σε μια πραγματική σελίδα σύνδεσης Google, όπου θα σας ζητηθεί να επιλέξετε λογαριασμό για να συνεχίσετε. Εάν παραχωρήσετε δικαιώματα στην επόμενη οθόνη, το email σας θα αρχίσει να στέλνει σε όλες σας τις επαφές σας και ο κύκλος συνεχίζεται.

Το email με το Google Doc προέρχεται από μια διεύθυνση ‘Mailinator'. Τι είναι αυτό?

Το Mailinator είναι μια υπηρεσία ηλεκτρονικής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον ιστότοπο Mailinator χωρίς να χρειάζεται να έχουν λογαριασμό.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης αυτής της υπηρεσίας είναι ότι δεν υπάρχει σύνδεση με την πραγματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του χρήστη, καθιστώντας δύσκολη την παρακολούθηση οποιωνδήποτε μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποστέλλονται από την Mailinator.

Τι πρέπει να κάνω εάν ανοίξω το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ηλεκτρονικού “ψαρέματος” με το Google Doc;

Όπως συμβαίνει με κάθε περίπτωση hacking, θα θέλετε να αλλάξετε αμέσως τους κωδικούς πρόσβασής σας για να εξασφαλίσετε οποιεσδήποτε ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες. Η Google εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος, σύμφωνα με μια δήλωση που κυκλοφόρησε μέσω tweets:

Επίσημη δήλωση της Google σχετικά με το email ηλεκτρονικού “ψαρέματος”:

Έχουμε προβεί σε ενέργειες για την προστασία των χρηστών από ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θυμίζει Google Docs και έχουμε απενεργοποιήσει τους λογαριασμούς που προσβάλλονται. Καταργήσαμε τις ψεύτικες σελίδες, προωθήσαμε τις μέσω ασφαλούς περιήγησης.
Προσπαθούμε να αποτρέψουμε αυτό το είδος πλαστογράφησης για να μην συμβεί ξανά. Ενθαρρύνουμε τους χρήστες να αναφέρουν μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” στο Gmail.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best stories straight into your inbox!

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).