Τι είπε η Google για το Fuchsia OS


Η εκδήλωση I/O 2017 της Google πρόσφερε στην εταιρεία την τέλεια ευκαιρία να ανακοινώσει τα projects στα οποία εργάζεται και την κατεύθυνση που σκοπεύει να έχει για την τεχνολογία AI και VR.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, δημοσιεύσαμε εικόνες για ένα project της εταιρείας που αφορά το νέο λειτουργικό σύστημα για κινητές συσκευές που αναπτύσσει η Google. Το Google Fuchsia αναφέρθηκε για πρώτη φορά πέρσι, αλλά η πρόσφατες εικόνες που δημοσιεύσαμε έδειξε το σύστημα UI του OS και αποκάλυψε ορισμένα χαρακτηριστικά που θα μπορούσε να ενσωματώσει.google

Η Android Police ρώτησε κατά τη διάρκεια του Android Fireside Chat, τον VP της Google για την ανάπτυξη Android, κ. Dave Burke ρωτήθηκε για ένα από τα πιο συναρπαστικά projects της Goοgle, το Fuchsia OS. Ο τεχνικός ανέφερε ότι το πειραματικό έργο βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο και είναι ένα από τα πολλά projects που επεξεργάζεται η Goοgle.

Αυτό που κάνει το λειτουργικό σύστημα Fuchsia ξεχωριστό είναι η ανοιχτή του φύση, η οποία θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να δουν τον κώδικα και να φέρουν συνεισφέρουν σε αυτόν.

Ο David Burke δήλωσε:

“Το Fuchsia είναι ένα project σε πολύ πρώιμη φάση. Έχουμε πολλά νέα πρόωρα έργα στην Goοgle. Νομίζω ότι αυτό που ενδιαφέρει εδώ είναι ότι είναι σε ανοικτό κώδικα, οπότε οι άνθρωποι μπορούν να το δουν και να το σχολιάσουν. Όπως και συμβαίνει σε πολλά έργα πρώιμης φάσης, πιθανότατα θα αλλάξει και θα μεταμορφωθεί. Υπάρχουν μερικοί πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι, άνθρωποι με τους οποίους έχουμε δουλέψει και οι οποίοι είναι σπουδαίοι. Το συναρπαστικό λοιπόν είναι να δούμε το τι θα συμβεί. Αλλά είναι σίγουρα ένα διαφορετικό είδος ανεξάρτητο του project Android.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα Fuchsia της Google δεν αναπτύσσεται παράλληλα με το Android, πράγμα που σημαίνει ότι η Goοgle δεν έχει καμία πρόθεση να το αντικαταστήσει με το Android OS ή με το Chrome OS. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει σε 3 παρόμοια projects λειτουργικών συστημάτων….

Ακόμα φυσικά, κανείς δεν μπορεί να πει κάτι με σιγουριά , γιατί όλα μπορούν να αλλάξουν στο μέλλον, καθώς το λειτουργικό σύστημα Fuchsia θα αρχίσει σταδιακά να γίνεται ένα σταθερό λειτουργικό σύστημα.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news