Η Google αποκτάει την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Looker για 2,6 δισ δολάρια

Το Google έκανε μια μεγάλη έκπληξη σήμερα το πρωί, όταν ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αποκτήσει την Looker , μία σπουδαία εταιρεία που ασχολείται με την ανάλυση δεδομένων (analytics startup). Πλήρωσε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια και φέρνει την εταιρεία στο Google Cloud.

Looker

Ο Thomas Kurian, CEO του Google Cloud, βλέπει τις δύο εταιρείες να παρέχουν στους πελάτες τους μια ολοκληρωμένη λύση ανάλυσης δεδομένων. Όπως εξήγησε, ο συνδυασμός παρέχει μια πλατφόρμα ανάλυσης για συνδέσεις από άκρο σε άκρο, συλλογή, ανάλυση και οπτικοποίηση των δεδομένων, σε όλο την Google Cloud, Azure, AWS, εσωτερικές βάσεις δεδομένων και εφαρμογές ISV.

Το Google Cloud έχει περάσει στην τρίτη θέση, στις υποδομές για cloud, και η Looker αναμένεται να βελτιώσει την θέση του, καθώς είναι μια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων με μεγάλο ιστορικό. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Looker, κος Frank Bien, αναφέρει ότι η εταιρεία έχει 1.600 πελάτες και έχει έσοδα περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι η Google αγόρασε την Looker, καθώς οι δύο εταιρείες είχαν ήδη μεγάλη συνεργασία και 350 κοινούς πελάτες, σύμφωνα με την Google.

  xDedic Αγοράστε hacked κυβερνητικούς servers

“Έχουμε πολλούς κοινούς πελάτες με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί. Ένα από τα σπουδαία πράγματα σχετικά με αυτή την εξαγορά είναι ότι οι δύο εταιρείες γνωρίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, και έχουμε πολύ κοινή κουλτούρα”, δήλωσε ο Kurian.

Πρόκειται για μια τεράστια συμφωνία για το Google Cloud, καθώς η Google προσπαθεί να ενισχύσει το μερίδιό της στην αγορά. Φαίνεται ότι ο μήνας Ιούνιος θα μας φέρει εφέτος μεγάλες επιχειρηματικές ανακατατάξεις, καθώς πριν 2 ημέρες η Microsoft και η Oracle, στην προσπάθεια τους να καλυτερεύσουν την θέση τους στην παγκόσμια αγορά cloud ανακοίνωσαν την συνεργασία τους, ενώνοντας τις υπηρεσίες cloud που κατέχουν.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


32  +    =  34