Η ΕΕ αναγκάζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κάνουν θόρυβο κάτω από 20 km/h

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγκάζει από την 1 Ιουλίου, όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κάνουν θόρυβο, για ταχύτητες κάτω από 20 km/h.

ηλεκτρικά

Σύμφωνα με άρθρο της New Atlas, από την 1η Ιουλίου, όλα τα ηλεκτρικά οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους τροχούς που κινούνται στην Ευρωπαική Ένωση θα πρέπει να εκπέμπουν θόρυβο τουλάχιστον 56 ντεσιμπέλ, εάν “τρέχουν” με 20 χλμ/ώρα ή λιγότερο.

Η οδηγία αυτή έχει να κάνει με την , καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν κάνουν θόρυβο από τους κινητήρες που υπάρχουν στις ρόδες, σε σχέση με τα αυτοκίνητα που έχουν μηχανή εσωτερικής καύσης, και δεν είναι εύκολα αντιληπτά από τους πεζούς. Η εξασφάλιση ότι οι πεζοί μπορούν να ακούσουν τα αυτοκίνητα που έρχονται, αυξάνουν την ασφάλεια των ατόμων με προβλήματα όρασης, καθώς και εκείνων που έχουν την κακή συνήθεια να περπατούν στους δρόμους κοιτώντας συνεχώς το τους.

Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να εκπέμπουν τεχνητά ήχους. Θα πρέπει μάλιστα να τους συνδυάσουν με ένα “ ακουστικού συναγερμού οχήματος”, με το οποίο θα αυξάνεται ή θα μειώνεται ο ήχος, υποδεικνύοντας εάν το όχημα επιταχύνει ή επιβραδύνει. Οι ήχοι αυτοί δεν θα είναι ιδιαίτερα θορυβώδες, καθώς τα 56db αφορά το επίπεδο θορύβου που κάνει ένα οικιακό ψυγείο, είναι όμως ικανά να σας προειδοποιούν ότι ένα αυτοκίνητο είναι κοντά σας.

  fixDows κάλεσμα για την δημιουργία Q&A

Αλλά υπάρχει μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που λείπει από τη νέα νομοθεσία: δεν υπάρχει καμία αναφορά για το πως πρέπει να είναι ο ήχος. Αυτό ανοίγει έναν ολόκληρο κόσμο δυνατοτήτων. Τρελοί ήχοι από ζώα, όπως από κότα ή από αγελάδα? Ή μήπως ήχοι ίδιοι με αυτούς της Formula 1 που θα μιμούνται τους ήχους του αγωνιστικού αυτοκινήτου? Τι λέτε για τον ύμνο του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού ή της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ ?(ανάλογα σε ποια πόλη κινήστε).

Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν έχουν αίσθηση του χιούμορ και θέλουν να κάνουν τα πράγματα λίγο πιο ασφαλή. Εργάζονται εδώ και χρόνια και τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ήδη τεχνητούς ήχους. Σε αντιστοιχία με τους κινητήρες καύσης, ένας μεγάλος αριθμός ηλεκτρικών αυτοκινήτων (EV) ήχους με μία εξαιρετική μηχανική αίσθηση.

Αν και κάτι πάει να αλλάξει στην επιλογή τον ήχων , όπως για παράδειγμα το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της , το Leaf, έρχεται ένα νέο φουτουριστικό ήχο, όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω βίντεο, απέχουμε πολύ ακόμα από τους ήχους που χρησιμοποιεί η Marvel στις ταινίες της.

  Παίξτε δωρεάν online χιλιάδες παιχνίδια του Amiga

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  63  =  72