Η Google συμβουλεύει την αναβάθμιση στα Windows 10 λόγω 0-Day στα 7

Η Google συνιστά στους χρήστες των Windows 7 να τα εγκαταλείψουν και να μεταβούν στο τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft εάν θέλουν να διατηρήσουν τα συστήματά τους ασφαλή από τις zero-day ευπάθειες.

Το σφάλμα ασφαλείας επηρεάζει τον kernel driver win32k.sys των Windows και μπορεί να παραχωρήσει προνόμια στα Windows 7. Η Google ανακάλυψε ότι zero-day ευπάθεια των Windows (CVE-2019-5786) οδήγησε σε στοχοθετημένες επιθέσεις στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome, μετά την ενημέρωση του την 1η Μαρτίου με την έκδοση 72.0.3626.121.

Η Google πιστεύει ότι τα Windows 7 είναι η μόνη έκδοση λειτουργικού συστήματος στο οποίο λειτουργεί η ευπάθεια, επειδή οι μετριασμοί εκμεταλλεύσεων που εισήγαγε η Microsoft στις πιο πρόσφατες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, ιδίως των Windows 10, θα την αποτρέψουν.

Εάν εξακολουθείτε να εκτελείτε μια παλαιότερη έκδοση των Windοws, η σύσταση της Google είναι να κάνετε αναβάθμιση στα Windοws 10 και να τα διατηρείτε ενημερωμένα με τους πιο πρόσφατους ενημερωμένους κώδικα.

Από την άλλη μεριά η Microsoft αναφέρει ότι εργάζονται για την επιδιόρθωση της ευπάθειας, αλλά μέχρι να κυκλοφορήσει μία ενημερωμένη έκδοση οι χρήστες των Windοows 7 είναι εκτεθειμένοι.

  Pwn2Own 2017: Hacked Edge, Ubuntu, Safari, Windows, Firefox, MacOS

Ενημερώστε το Chrome με τον σωστό τρόπο
Παρόλο που η δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης στο Chrome εγκαθιστά τον νέο κώδικα χωρίς την επέμβασή σας, αυτό δεν σημαίνει ότι επιβάλλονται άμεσα τα αποτελέσματα της ενημέρωσης. Ο Justin Schuh, διευθυντής μηχανικής στο Google Chrome για desktop, εξηγεί ότι στην περίπτωση των plugin, το Chrome μπορεί να τα ανανεώσει από μόνο του χωρίς να χρειάζεται να κάνετε κάτι περαιτέρω.

Αλλά όταν ανανεωθεί ο κώδικας του προγράμματος περιήγησης, η αλλαγή αρχίζει να ισχύει μετά από μια επανεκκίνηση, η οποία γίνεται χειροκίνητα στις περισσότερες περιπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε μία αναβάθμιση στο Google Chrome θα πρέπει οπωσδήποτε να επανεκκινήσετε το Chrome.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply
  1. Όλα γίνονται για το καλό μας. Οι ευπάθειες εντελώς τυχαία βρεθήκανε ε;;; όχι πως τις ξέρανε για να μας παρακολουθούν οι μυστικές υπηρεσίες, εντελώς τυχαία στα w10 η τηλεμετρία ε;;;. Εντελώς τυχαία στις κύριες διανομές linux spyware….ε;;; εντελώς τυχαία κάμερες και μικρόφωνα στις smart TV εεε;;; Για να μην ανοίξω το στόμα μου για τα κινητά…. Εντελώς τυχαία σε όλες τις ταινίες με χάκερς πάντα στο τέλος χάνουν οι χάκερς η τους πιάνουν η σκοτώνονται η μπαίνουν φυλακή. Βέβαια αυτό θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε για να αποθαρρύνουν τους νέους από το Hacking. Έτσι όμως αποθαρρύνουν και τους ηθικούς που θέλουν να κάνουν έργο σε αυτόν τον πλανήτη, αυτούς που θέλουν να πιάσουν τους παιδόφιλους, να ρίξουν την κυβερνομαφία, να πολεμήσουν το ψηφιακό έγκλημα και γενικά ότι κακόβουλο ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα και οτιδήποτε φέρνει την ανισορροπία. Οι χάκερς κυβερνούν όλον τον κόσμο κύριοι των μυστικών υπηρεσιών απλά δεν σας το έχουν πει ακόμα… Η εξουσία που έχετε είναι ένα ψέμα και μια ψευδαίσθηση που υπηρετεί το κακό. Καλείσθε να αφήσετε το σκότος και έρθετε στο φως για να πληρώσετε το κάρμα που ήδη έχετε δημιουργήσει και αφού εργασθείτε για το καλό αυτού του πλανήτη ίσως και να σωθεί η ψυχή σας. Η απόφαση είναι στο χέρι σας.

    MegaHacker

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  88  =  95