Γιατί μπλόκαρε ξανά η Google το Kickass Torrents;

Οι χρήστες του Chrome και του Mozilla Firefox χρήστες που επισκέπτονται τη δημοφιλή ιστοσελίδα torrent (ΚΑΤ) θα έχουν δει ήδη μια προειδοποίηση για κακόβουλο λογισμικό. Από χθες η Google άρχισε να εμφανίζει παρόμοια προειδοποιητικά μηνύματα με αυτά που είδαμε τον Οκτώβριο του .Kickass Torrents

Έτσι αν προσπαθήσετε να επισκεφτείτε τις σελίδες του http://kat.cr και https://kat.cr θα δείτε ένα μήνυμα που σας προειδοποιεί ότι η σελίδα προσπαθεί να σας εξαπατήσει.

Αυτό το ζήτημα επηρεάζει μόνο τα προγράμματα περιήγησης που χρησιμοποιούν το χαρακτηριστικό Ασφαλούς περιήγησης του Google.

Οι προειδοποιήσεις είναι λίγο διαφορετικές, ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, αλλά η ουσία είναι η ίδια.

Οι χρήστες του Chrome διαβάζουν:

“Οι επιτιθέμενοι στο kat.cr μπορούν να σας ξεγελάσουν και να κάνουν κάτι επικίνδυνο, όπως να εγκαταστήσουν λογισμικό ή να αποκαλύψουν προσωπικά σας στοιχεία (για παράδειγμα, κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς τηλεφώνου, ή πιστωτικές κάρτες).”

Ενώ οι χρήστες του Firefox:

“Αυτή η ιστοσελίδα σε kat.cr έχει αναφερθεί σαν πλαστογραφημένη και έχει αποκλειστεί με βάση τις προτιμήσεις ασφαλείας σας.”

Τι μπορείτε να κάνετε; Οι χρήστες του Chrome χρήστες μπορούν να παρακάμψουν το μήνυμα κάνοντας κλικ στο Λεπτομέρειες και στη συνέχεια στο “επισκεφθείτε αυτή την ανασφαλή ιστοσελίδα,” ενώ οι χρήστες του Firefox μπορούν με ένα κλικ στο “Αγνοήστε την προειδοποίηση αυτή” να παρακάμψουν την προειδοποίηση.

Η ομάδα του Kickass Torrents ανέφερε στο TorrentFreak ότι ανακάλυψαν από που προέρχεται το σφάλμα:

“Προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια των χρηστών μας κωδικοποιήσαμε κάθε σύνδεσμο που οδηγεί εξωτερικά του site να χρησιμοποιεί ένα παράθυρο επιβεβαίωσης και αυτή τη φορά η προειδοποίηση της Google αναφέρεται σε αυτό το χαρακτηριστικό που έχει αναρτηθεί στην κοινότητά μας. Το έχουμε αναφέρει στην Google και περιμένουμε την άρση αυτής της προειδοποίησης ασφάλειας σύντομα.”

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).