Ποιός έσπασε το iPhone του San Bernardino για το FBI;

Ενώ η περιμένει την διαρροή που θα αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για το πώς ακριβώς κατάφερε το FBI να σπάσει το του τρομοκράτη του San , πληροφορίες που προέκυψαν μέσω ανεπίσημων διαύλων, αποκαλύπτουν νέα στοιχεία για το ποιος πραγματικά παραβίασε την ασφάλεια της συσκευής. APPLE IPHONE FBI

Αρχικά όλοι πίστευαν ότι το FBI συνεργάστηκε με την ισραηλινή tech εταιρεία Cellebrite να ξεκλειδώσει το iPhone χωρίς να διαγραφούν τα δεδομένα. Ωστόσο, σύμφωνα με μια δημοσίευση της που επικαλείται άτομα που γνωρίζουν το θέμα, οι ομοσπονδιακοί στην πραγματικότητα συνεργάστηκαν με μια ομάδα hacker.

Όπως φαίνεται ότι μια ομάδα hacker ήρθε σε επαφή με το FBI και τους πρότειναν μια διαφορετική μέθοδο ξεκλειδώματος της συσκευής χωρίς να χάσουν τα δεδομένα μετά από 10 ανεπιτυχείς προσπάθειες εισαγωγής του κωδικού πρόσβασης.

Όλα φέρεται να έγιναν λόγω της ύπαρξης μιας άγνωστης ευπάθειας οι γνωρίζουν οι στο iOS 9 και η Apple δεν φαίνεται να το γνωρίζει μέχρι και σήμερα. Εκτός από την συγκεκριμένη ευπάθεια, οι hackers φέρεται να χρησιμοποίησαν και ένα custom-built hardware για να ξεκλειδώσουν την συσκευή με ασφάλεια.

Το FBI υποσχέθηκε αμοιβή στους hackers που ανέλαβαν να ξεκλειδώσουν τη συσκευή, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές ποσό χρημάτων που έλαβαν.

Η Washington Post αναφέρει επίσης ότι οι hackers, είναι μέρος μιας ομάδας που “κυνηγάει τρωτά σημεία σε λογισμικά και τα δίνει στην κυβέρνηση,” και ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που συνεργάστηκε με το FΒI.

Το custom-built hardware που χρησιμοποιήθηκε για να ξεκλειδώσουν το iPhone του San Bernardino θα μπορούσε να είναι ο κύριος λόγος που το FΒI δεν μπορεί να σπάσει άλλες συσκευές.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).