Google υπεύθυνη για τον θάνατο πρακτόρων της CIA

Πολύ αδιάκριτη η υπηρεσία αναζήτησης της Google.  Το Ιράν φέρεται να διείσδυσε σε μυστικά δίκτυα επικοινωνιών των πρακτόρων της CIA, που χρησιμοποιούσαν για την ανταλλαγή μηνυμάτων με πληροφοριοδότες μέσω αναζητήσεων της Google.

Μια αναφορά από το Yahoo! News υποστηρίζει ότι η παραβίαση Αμερικάνικων καναλιών επικοινωνίας το 2009 προέκυψε όταν η Ιρανική κυβέρνηση διείσδυσε μια σειρά ιστοσελίδων που χρησιμοποιούσε η CIA για να επικοινωνεί με πληροφοριοδότες της στο Ιράν και την Κίνα.

“Εξακολουθούμε να ασχολούμαστε με τις διαρροές”, δήλωσε ένας πρώην αξιωματούχος της εθνικής ασφάλειας. “Δεκάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σκοτώθηκαν εξαιτίας τους”.

Η διαρροή επικοινωνιών πιστεύεται ότι προέκυψε από απλές αναζητήσεις στην Google. Το Ιράν υποψιαζόταν ότι οι ΗΠΑ διέθεταν πράκτορες και πληροφοριοδότες στο πυρηνικό του πρόγραμμα, και άρχισε να ερευνά το θέμα.

Όταν οι μυστικές υπηρεσίες του Ιράν ανακάλυψαν ένα διπλό πράκτορα, στη συνέχεια ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσουν την Google για τον εντοπισμό άλλων ιστοσελίδων που χρησιμοποιούσε και άρχισαν να παρακολουθούν τις επικοινωνίες.Google

“Επειδή η Google σκανάρει συνεχώς το διαδίκτυο για πληροφορίες από όλους τους ιστοτόπους του κόσμου, μπορεί να λειτουργήσει και σαν ένα τεράστιο εργαλείο διερεύνησης – ακόμη και για σκοπούς καταπολέμησης της κατασκοπείας”, αναφέρει η δημοσίευση.

“Οι λειτουργίες αναζήτησης της Google επιτρέπουν στους χρήστες να χρησιμοποιούν προηγμένες αναζητήσεις με την προσθήκη όρων και φίλτρων – όπως “AND “,”OR”και άλλα, κάτι που απομονώνει ιστοσελίδες και online δεδομένα με εξαιρετική ευκολία και ακρίβεια. Σαν αποτέλεσμα, το Ιράν κατάφερε να συλλάβει πάρα πολλούς εμπλεκόμενους. Μερικοί εκτελέστηκαν, και άλλοι κατόρθωσαν να ξεφύγουν.

Μόλις μπόρεσε το Ιράν να εντοπίσει τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, προώθησε τις πληροφορίες και την τεχνική τους σε άλλες φιλικές χώρες, οι οποίες με τη σειρά τους, τις χρησιμοποίησαν για να εξαλείψουν το κανάλι επικοινωνίας της CIA και στα δικά τους εδάφη.

Σύμφωνα με το Yahoo! News (που επικαλείται αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών), υπήρξε ένα περιστατικό στην Κίνα το 2012, όπου 30 πράκτορες των ΗΠΑ συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν.

Ένας εξωτερικός συνεργάτης της CIA που ονομάζεται John Reidy ισχυρίζεται ότι προειδοποίησε την υπηρεσία για το ότι χρησιμοποιεί επικίνδυνα συστήματα επικοινωνιών το 2008 αλλά και το 2010, όταν άρχισε να υποψιάζεται ότι τα κανάλια είχαν παραβιαστεί. Ένα χρόνο αργότερα απολύθηκε από την υπηρεσία, μια κίνηση που ισχυρίζεται ότι ήρθε σαν αντίποινα επειδή δεν σταματούσε να το αναφέρει.
Ο Reidy ανέφερε ότι μίλησε με τον Γενικό Επιθεωρητή της CIA αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα για να λύσει το ζήτημα. Αργότερα ο Reidy παραγκωνίστηκε και απολύθηκε.

“Αυτή είναι μια από τις πιο καταστροφικές αποτυχίες της υπηρεσία πληροφοριών από την 11η Σεπτεμβρίου και μετά”, δήλωσε ο Irvin McCullough, αναλυτής της εθνικής ασφάλειας στο Government Accountability Project. “Και η CIA τιμώρησε το άτομο που έφερε στο φως το πρόβλημα.”

____________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).