Άλλο το ɢoogle.com και άλλο το Google.com ή το google.com


ɢoogle.com: Εάν δεν προσέχετε που πάτε στο διαδίκτυο, ίσως βρεθείτε κάπου που δεν σας αρέσει καθόλου. Όπως φαίνεται υπάρχει και ένα “μυστικό Google” όπως το αναφέρουν οι διαχειριστές του, που δεν έχει καμία σχέση με την γνωστή μας υπηρεσία Google.

fake-google
Μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα κάνοντας αντιγραφή και επικόλληση το παρακάτω link αν και δεν το συνιστούμε:

ɢoogle.com

Τι συμβαίνει;

Αν και φαίνεται η ίδια λέξη, το ίδιο domain, στην πραγματικότητα δεν είναι. Το κεφαλαίο G φαίνεται μικρότερο από το κανονικό, και έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με ένα πεζό γράμμα.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

Το ɢoogle.com δεν είναι το Google.com ή το oogle.com, καθώς χρησιμοποιεί ένα ειδικό χαρακτήρα, που προσποιείται ότι είναι ένα κεφαλαίο G.

Για να είμαστε ακριβείς, χρησιμοποιείται το λατινικό “μικρό κεφαλαίο” G, (Latin Letter Small Capital G) που είναι επίσης γνωστό και σαν Unicode 0262.

Το μικρό G είναι μέρος ενός υποσυνόλου ειδικών χαρακτήρων που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα funky domain names:όπως ta http: //√.com ή http: //日本語 .jp.

Έτσι αν χρησιμοποιήσετε τον browser για να επισκεφτείτε το ɢoogle.com, θα σας οδηγήσει στην πραγματικότητα στο xn--oogle-wmc.com, το οποίο με τη σειρά του σας παραπέμπει στην ακόλουθη διεύθυνση:

ɢoogle.com

Ακούγεται απίθανο αλλά δεν σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα. Σίγουρα δεν είναι το γνωστό σας google.com.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news