Επανεκκινήστε γρήγορα τον Chrome μέσω του σελιδοδείκτη


Σε αυτό το άρθρο θα δείτε πώς να φτιάξετε ένα σελιδοδείκτη στο Google Chrome ο οποίος θα επανεκκινεί γρήγορα το πρόγραμμα περιήγησης σας κάθε φορά που επιθυμείτε.

google-chrome

Ο browser Google Chrοme, όπως οι περισσότεροι browsers άλλωστε, καταναλώνουν πολύ μνήμη. Αν ανοίξετε μερικές καρτέλες σε αυτόν θα δείτε το σύστημά σας να επιβραδύνει. Η πιο συνιστώμενη λύση είναι να καταργήσετε τα μη ουσιώδη add-ons και να κάνετε επανεκκινήσεις στον browser σας για να απελευθερώσετε RAM.

Πώς μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση του Chrοme; Με το κλασσικό και συνήθη τρόπο που ξέρετε. Κλείστε το πρόγραμμα περιήγησης και κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής στην επιφάνεια εργασίας για να ξεκινήσει και πάλι.

Αλλά ο Chrοme προσφέρει μια ειδική URL διεύθυνση που καθιστά εύκολη την επανεκκίνησή του. Πηγαίνετε στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης και πληκτρολογήστε το
chrome://restart και πατήστε το πλήκτρο Enter. Και ως δια μαγείας το πρόγραμμα περιήγησης θα κάνει επανεκκίνηση.

Με βάση τα παραπάνω και εφόσον κάνετε συχνές επανεκκινήσεις στον Chrοme, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε ένα σελιδοδείκτη που θα σας βοηθήσει να κάνετε επανεκκίνηση με ένα κλικ. Δείτε πως:

Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + D (για Windows) ή Cmd + D (για Mac) για να βρεθείτε στο περιβάλλον δημιουργίας ενός σελιδοδείκτη. Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία στην οθόνη σελιδοδείκτη που θα εμφανιστεί, βάλτε το chrome://restart στο πεδίο εισαγωγής URL, δώστε του ένα όνομα για παράδειγμα “Επανεκκίνηση” στο πεδίο Όνομα και κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση για να δημιουργήσετε τον συγκεκριμένο σελιδοδείκτη.

Αυτό ήταν. Αν θέλετε να ψαχτείτε πιο πολύ, πληκτρολογήστε chrome://chrome-urls στην διευθύνσεων διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης για να δείτε και άλλες εσωτερικές σελίδες του Chrοme που μπορείτε να προσεγγίσετε μέσω των ειδικών URL διευθύνσεων.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news