Επανεκκινήστε γρήγορα τον Chrome μέσω του σελιδοδείκτη

Σε αυτό το άρθρο θα δείτε πώς να φτιάξετε ένα σελιδοδείκτη στο ο οποίος θα επανεκκινεί γρήγορα το πρόγραμμα περιήγησης σας κάθε φορά που επιθυμείτε.

google-chrome

Ο Chrοme, όπως οι περισσότεροι browsers άλλωστε, καταναλώνουν πολύ μνήμη. Αν ανοίξετε μερικές καρτέλες σε αυτόν θα δείτε το σύστημά σας να επιβραδύνει. Η πιο συνιστώμενη λύση είναι να καταργήσετε τα μη ουσιώδη και να κάνετε επανεκκινήσεις στον browser σας για να απελευθερώσετε RAM.

Πώς μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση του Chrοme; Με το κλασσικό και συνήθη τρόπο που ξέρετε. Κλείστε το πρόγραμμα περιήγησης και κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής στην επιφάνεια εργασίας για να ξεκινήσει και πάλι.

Αλλά ο Chrοme προσφέρει μια ειδική URL διεύθυνση που καθιστά εύκολη την επανεκκίνησή του. Πηγαίνετε στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης και πληκτρολογήστε το
://restart και πατήστε το πλήκτρο . Και ως δια μαγείας το πρόγραμμα περιήγησης θα κάνει επανεκκίνηση.

  Δέκα έξι χρήσιμες portable εφαρμογές για φοιτητές και όχι μόνο

Με βάση τα παραπάνω και εφόσον κάνετε συχνές επανεκκινήσεις στον Chrοme, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε ένα σελιδοδείκτη που θα σας βοηθήσει να κάνετε επανεκκίνηση με ένα κλικ. Δείτε πως:

Πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + D (για ) ή Cmd + D (για Mac) για να βρεθείτε στο περιβάλλον δημιουργίας ενός σελιδοδείκτη. Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία στην οθόνη σελιδοδείκτη που θα εμφανιστεί, βάλτε το chrome://restart στο πεδίο εισαγωγής URL, δώστε του ένα όνομα για παράδειγμα “Επανεκκίνηση” στο πεδίο Όνομα και κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση για να δημιουργήσετε τον συγκεκριμένο σελιδοδείκτη.

Αυτό ήταν. Αν θέλετε να ψαχτείτε πιο πολύ, πληκτρολογήστε chrome://chrome-urls στην διευθύνσεων διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης για να δείτε και άλλες εσωτερικές σελίδες του Chrοme που μπορείτε να προσεγγίσετε μέσω των ειδικών URL διευθύνσεων.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


2  +  4  =