Μηχανικός της Google: το Windows Defender καλύτερο antivirus

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε μια ατελείωτη online διαμάχη μεταξύ εταιρειών antivirus και εταιρειών λογισμικού που αναπτύσσουν προγράμματα περιήγησης. Ορισμένοι ειδικοί ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα ασφάλειας συχνά επιβραδύνουν ή και καθιστούν ορισμένες εντελώς άχρηστες σε συστήματα με Windows.antivirus

Με την πρώτη ματιά, η Microsoft φαίνεται να είναι ο μεγάλος νικητής σε αυτές τις διαμάχες, καθώς μερικούς από τους ειδικούς κατηγορούν τους προμηθευτές λογισμικού ασφαλείας (antivirus) για το ότι οι εφαρμογές τους παρουσιάζουν προβλήματα που δυσχεραίνουν τη των PC εξυμνώντας παράλληλα την εταιρεία από το Redmond για την ανάπτυξη μιας λύσης antivirus που να λειτουργεί σωστά και συνεργάζεται πολύ καλά με άλλες εφαρμογές που τρέχουν σε έναν υπολογιστή.

Αυτή είναι και η περίπτωση του Justin Schuh, ένας μηχανικός του Google Chrome. Ο Schuh με ένα tweet δήλωσε ότι το συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα σαν antivirus και λειτουργεί πολύ καλά με άλλες λύσεις λογισμικού, εξηγώντας ότι όλα τα άλλα προϊόντα ασφάλειας επηρεάζουν την απόδοση του Chrome με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

“Οι προγραμματιστές Browser δεν παραπονιούνται για το Microsoft Defender, επειδή έχουμε τόνους εμπειρικών δεδομένων που δείχνουν ότι είναι το μόνο AV που συμπεριφέρεται καλά” ανέφερε σε ένα tweet πριν από λίγες ώρες.

“Το Defender είναι το μόνο που ξέρω ότι δεν χαλάει τους μηχανισμούς ασφαλείας του Chrome”, συνέχισε επαινώντας το Windows Defender γιατί λειτουργεί σωστά με λογισμικό τρίτων κατασκευαστών.

Να αναφέρουμε ότι ίδια η Microsoft φέρεται επενδύει πολλή προσπάθεια για να κάνει το Windows Defender καλύτερο λογισμικό. Όμως αν και το Windows Defender φαίνεται να έχει εξελιχθεί σε Windows Defender Security , διαθέτοντας εκτός από τις εφαρμογές προστασίας για κακόβουλα προγράμματα και αφαίρεσης malware, και μια σειρά από άλλα εργαλεία, όπως γονικού ελέγχου και βοηθητικά προγράμματα βελτιστοποίησης υπολογιστή, οι δοκιμές από το ανεξάρτητο AV-TEST δεν το προωθούν.

Να αναφέρουμε όμως ότι επειδή μιλάμε για διαμάχες που παρακολουθεί όλη η διαδικτυακή κοινότητα, παίζονται πάρα πολλά χρήματα και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως έχει στηθεί το παιχνίδι. Ποιος μπορεί να πει σιγουριά ότι οι ανεξάρτητες εταιρείες δοκιμών λύσεων ασφαλείας είναι πραγματικά ανεξάρτητες για παράδειγμα;

Προσωπικά στο σπίτι δεν χρησιμοποιώ antivirus (Linux) αλλά σαν χρήστης Windows στο χώρο της δουλειάς μου, προτιμώ κάποια ασφαλείας τρίτου αντί την προεπιλεγμένη λύση της Microsoft, γιατί δεν με ενδιαφέρει τι συμπεριφέρεται καλύτερα με τον Chrome, αλλά η ασφάλεια του συστήματος που χρησιμοποιώ…

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).