Το Google Developers Thessaloniki πάει Καλαμάτα στις 22 Οκτωβρίου 2015

Το Google Developers Group στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στην Καλαμάτα για την επίσημη παρουσίαση του Google Cardboard και πως μπορεί το εργαλείο αυτό να τονώσει τον τοπικό τουρισμό και τις επιχειρήσεις.Google Developers

Η ειδική ομάδα GDG VR εστιάζει σε ένα καινοτόμο project που έχει ως στόχο να εισάγει την Εικονική Πραγματικότητα και τις αστείρευτες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει και στην Ελλάδα.

Βασίζεται στο project Google Cardboard, μια απλή συσκευή/εργαλείο φτιαγμένο από χαρτόνι που δίνει στους χρήστες την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της Εικονικής Πραγματικότητας! “Cardboard, ο τρόπος της Google για την ανάπτυξη προσιτών εργαλείων εικονικής πραγματικότητας (virtual reality-VR), που θα επιτρέψουν σε όλους να απολαύσουν την εικονική πραγματικότητα με έναν απλό, διασκεδαστικό και φυσικό τρόπο”

Η Google Developers Thessaloniki “VR ομάδα” συνεργάζεται με το Δήμο Θεσσαλονίκης και κατά τη διάρκεια της δράσης “Παρουσίαση της Θεσσαλονίκης στην Καλαμάτα” στις 22 Οκτωβρίου 2015, θα εντυπωσιάσουν το κοινό παρουσιάζοντας επίσημα για πρώτη φορά την προσαρμογή του περιβάλλοντος προσομοίωσης του υπολογιστή (Εικονική Πραγματικότητα) μέσω μιας ειδικής εφαρμογής Εικονικής Πραγματικότητας, σχεδιασμένο και φτιαγμένο για την περίσταση: το SKG.360.Game

Η εφαρμογή SKG.360.Game είναι ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε αποκλειστικά για την “Παρουσίαση της Θεσσαλονίκης στην Καλαμάτα”. Μπορεί κάποιος να το κατεβάσει από το Play Store εδώ δωρεάν και είναι ένας καινοτόμος και μοναδικός τρόπος να προσομοιωθεί η φυσική παρουσία του χρήστη σε διάφορες τοποθεσίες και ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, αναδημιουργώντας τις αισθητικές εμπειρίες που περιλαμβάνουν:

Όραση και ακοή 360 ͒. Υπάρχουν 5 “360 περιβάλλοντα” συμπεριλαμβανομένων μνημείων και/ή τοποθεσίες στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Κάθε “360 περιβάλλον” ο χρήστης θα τον βιώνει χρησιμοποιώντας την συσκευή Google cardboard και καθώς θα περιηγείται θα έχει ένα μενού με 5 επιλογές για να αναγνωρίσει το μνημείο ή την τοποθεσία που του παρουσιάστηκε στο “360 περιβάλλον”.

Αν ο χρήστης μαντέψει σωστά και τις 5 εικόνες θα έχει το δικαίωμα να μπει στο διαγωνισμό για να κερδίσει διαμονή για ένα ΣαββατοΚύριακο στη Θεσσαλονίκη και να βιώσει και “ζωντανά” της 5 τοποθεσίες!

Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν μαντέψει σωστά όλες τις τοποθεσίες, θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει άλλη μια φορά.

Το SKG.360.Game είναι μόνο ένας από τους διαφορετικούς τομείς που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Εικονική Πραγματικότητα για απόλυτη εμπειρία και στην Καλαμάτα οι επισκέπτες θα εκπλαγούν και θα διασκεδάσουν με τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας, ειδικά όταν θα “μεταφέρουν” τον εαυτό τους κυριολεκτικά μέσα στον προορισμό.

Το Google cardboard αποτελείται από μια ρυθμιζόμενη “συσκευή”, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του πελάτη, εμπνευσμένη από το Google cardboard, και χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία για την ευθυγράμμιση των εικόνων, φωτογραφιών και ήχων για την απόλυτη εμπειρία.

Είναι ένας καινοτόμος τρόπος να προωθηθεί η εμπειρία 360 ͒ του χώρου και του ήχου, και δεν υπάρχουν όρια στη χρήση του.

Κατά την “Παρουσίαση της Θεσσαλονίκης στην Καλαμάτα” στις 22 Οκτωβρίου 2015, η “VR ομάδα” του Google Developers Group Thessaloniki, θα πραγματοποιήσει μια σειρά από workshop, θα εξηγήσουν στους ενδιαφερόμενους που μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και εργαλεία για το Google cardboard, πως να κατεβάσουν και να παίξουν την εφαρμογή SKG.360.Game άλλα θα απαντήσουν και σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που τυχόν υπάρχουν.
Στα workshop το Google Developers Group της Θεσσαλονίκης θα δώσει ειδικά αναμνηστικά και gadgets στους συμμετέχοντες, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης.Google Developers Thessaloniki Google Developers Thessaloniki Google Developers Thessaloniki Google Developers Thessaloniki

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ WORKSHOP

22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
11:30 | Προσέλευση & εγγραφές
12:00 – 13:30 | GOOGLE my business
Εργαλεία της Google για καλύτερη προώθηση της επιχείρησης και μια ειδική παρουσίαση της τεχνολογίας της Εικονικής Πραγματικότητας και η υιοθέτηση και προσαρμογή της στην επιχείρηση σας με τη βοήθεια του Google Cardboard (VR)
14:30 | Προσέλευση & εγγραφές
15:00 – 16:00 | GOOGLE CARDBOARD
Εισαγωγή, workshop και παρουσίαση του SKG.360.Game
17:00 – 19:00 | B2B παρουσιάσεις
21:00 – | Παίξτε το SKG.360.Game και κερδίστε ένα ταξίδι στη Θεσσαλονίκη

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).