Η Google βοηθά τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Μπορεί το διαδίκτυο να συνεισφέρει σε στιγμές κρίσης? Φυσικά και μπορεί. Ένα τωρινό παράδειγμα είναι η πρωτοβουλία της σε συνεργασία με IRC και την MercyCorps, να κατασκευάσει μία ελαφριά και φιλική με τα κινητά τηλέφωνο ιστοσελίδα, για να βοηθήσει τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη με αυτό που χρειάζονται σε πρώτη ζήτηση: .

Lesvos google

Το που η Gοοgle το ονομάζει “Crisis Info Hub”  είναι ανοικτού πηγαίου κώδικα και έτσι το καθιστά εύκολο για τους άλλους να συνεισφέρουν κρίσιμες πληροφορίες μέσω του Gοοgle Docs.

Η ιστοσελίδα της Google περιλαμβάνει θέσεις για την εγγραφή τους στις Ελληνικές αρχές, καταλύματα και ιατρικές εγκαταστάσεις, σημαντικές επαφές έκτακτης ανάγκης και καταστήματα συναλλάγματος.

Η ιστοσελίδα διαθέτει πληροφορίες για τα δύο νησιά Λέσβος και Κως, που δέχονται και το μεγαλύτερο κύμα πολιτικών προσφύγων. Η ιστοσελίδα είναι γραμμένη εκτός από Ελληνικά και Αγγλικά και σε άλλες τρεις αραβικές γλώσσες.

Λόγω του ότι πολλοί αραβόφωνοι πρόσφυγες έχουν κατεύθυνση προς τη Γερμανία, η Gοοgle έχει ενημερώσει την Υπηρεσία Μετάφρασης της ώστε να υποστηρίζει αραβικά και να επιτρέπει σε αυτούς τους χρήστες – μετανάστες να κατανοήσουν αγγλικά και τα γερμανικά σήματα και έγγραφα, ακόμα και όταν βρίσκονται .

  Η Ιστορία πίσω από τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς

Δείτε το σχετικό βίντεο για την Υπηρεσία Μετάφρασης της Gοοgle στα Αραβικά:

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).