Το Google Lens θα διαβάζει τα γράμματα των γιατρών

Οι γιατροί συνήθως γράφουν βιαστικά τις συνταγές των φαρμάκων, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο για τους ασθενείς τους να καταλάβουν τι έγραψαν.

google doctors handwriting

Και κατά ένα περίεργο τρόπο, οι φαρμακοποιοί εκτελούν την συνταγή χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να δυσανασχετούν από τα ορνιθοσκαλίσματα της συνταγής.

Αυτό το πρόβλημα, στο να μην καταλαβαίνει κανείς την γραμματοσειρά εκτός από τους γιατρούς, υπάρχει εδώ και δεκαετίες και πολλές εταιρείες τεχνολογίας προσπάθησαν να το λύσουν με ελάχιστη έως καθόλου επιτυχία.

Τώρα η Google προσπαθεί να μεταφράσει αυτά τα ακατανόητα κείμενα. Στο ετήσιο συνέδριο της στην Ινδία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με φαρμακοποιούς για να εκπαιδεύσει το πρόγραμμά της Google Lens, ώστε αυτό να μπορεί να επεξεργαστεί τα χειρόγραφα των γιατρών.

Η λειτουργία, η οποία θα κυκλοφορήσει στο Google Lens, θα επιτρέπει στους χρήστες είτε να τραβήξουν μια φωτογραφία της συνταγής είτε να την ανεβάσουν από τη βιβλιο φωτογραφιών. Μόλις η εικόνα υποβληθεί σε επεξεργασία, η εφαρμογή θα εντοπίζει και επισημαίνει τα φάρμακα που αναφέρονται σε αυτήν.

Φυσικά η υλοποίηση θα βασιστεί στην νοημοσύνη για να μπορέσει το πρόγραμμα να εκπαιδευτεί στα ιατρικά “ορνιθοσκαλίσματα”. Η δεν κοινοποίησε πότε σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τη νέα δυνατότητα στις ευρέως στους χρήστες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Google,Lens,doctor,ιατρός

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).