Η Google επιβεβαίωσε ότι διαθέτει δεδομένα του Hangouts στις αρχές

Είναι ασφαλείς οι συνομιλίες από το της ; Κατά τη διάρκεια ενός AMA στο Reddit, ο Soghoian, τεχνολόγος στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών και εμπειρογνώμονας της τεχνολογίας επιτήρησης, ρώτησε τον David Lieber, διευθυντή της Google για την ασφάλεια πληροφοριών, γιατί η εταιρεία δεν αναφέρει περισσότερα πράγματα για το γεγονός ότι επιτρέπει σε κυβερνητικές αρχές την υποκλοπή των επικοινωνιών των χρηστών του.hangouts

Αν και η Google δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι η υπηρεσία χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση end-to-end, έχει δηλώσει ότι οι πληροφορίες που μοιράζεστε στο Hangouts “κρυπτογραφούνται, για να είναι ασφαλείς,” ό, τι κι αν σημαίνει αυτό.

Ο Salgado, από την άλλη πλευρά, έτυχε να αναφέρει ότι “τα σχόλια κρυπτογραφούνται κατά τη μεταφορά”, κάτι το οποίο, όταν εξηγήθηκε σε μη-τεχνικούς όρους από το χρήστη reddit_poly, σημαίνει ότι μόλις οι συνομιλίες να φθάσουν στην Google, η εταιρεία μπορεί να κάνει λίγο πολύ ό, τι της αρέσει με αυτά, όπως και να τα διαθέσει στις αρχές.

Μετά την ακούσια επιβεβαίωση, η ιστοσελίδα Motherboard επικοινώνησε με έναν εκπρόσωπο της Google ο οποίος υποστήριξε αυτά που δήλωσε ο Salgado, ότι δηλαδή το σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων της εταιρείας δεν χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση end-to-end.

Όχι ότι η συγκεκριμένη επιβεβαίωση ήταν απαραίτητη, δεδομένου ότι η EFF είχε δημοσιεύσει ένα διάγραμμα ως μέρος της εκστρατείας τους για την ασφάλεια και το σύστημα Hangouts. Η EFF αναφέρει ότι το σύστημα Hangouts, είναι εξίσου ασφαλές με το του Facebook, κάτι που σημαίνει ότι είχε περάσει μόνο δύο από τα επτά σημεία ελέγχου που προτείνονται από τον οργανισμό.

Επιπλέον, σε μια έκθεση διαφάνειας που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα τους, η Google αποκάλυψε ότι είχαν συνεργαστεί με τις αρχές των ΗΠΑ το δίνοντας τους την άδεια να υποκλέψουν δεδομένα για νομικούς λόγους.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).