Γνωρίζετε τη νέα διαφημιστική πολιτική της Google;

Μία από τις επόμενες ημέρες, οι χρήστες της θα λάβουν μια ειδοποίηση που θα τους ενημερώνει για αλλαγές στη διαφημιστική πολιτική της Google, η οποία θα επεκταθεί και εκτός από τα domains της Google.

Μέχρι τώρα, η Goοgle χρησιμοποιούσε τις δικές της υπηρεσίες για να συλλέξει πληροφορίες από όλους τους χρήστες της. Η εταιρεία φέρεται να χρησιμοποιούσε αυτές τις πληροφορίες εσωτερικά για να δημιουργήσει καλύτερα προϊόντα, και για εμφανίζει προτάσεις ή διαφημίσεις στις υπηρεσίες της όπως το YouTube.google adsense

Η εταιρεία, η οποία είναι το μεγαλύτερο δίκτυο διαφημίσεων στον κόσμο, βασίζεται ιστορικά σε δεδομένα που συλλέγονται από τα του προγράμματος περιήγησης για να εμφανίζει διαφημίσεις σε ιστότοπους εκτός της Google.

Στο επερχόμενο μέλλον, η Goοgle σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που έχει με τον τρόπο που τις χρησιμοποιεί στις υπηρεσίες της Google για την εμφάνιση διαφημίσεων σε όλο την Web, σύμφωνα με μια δημοσίευση του Wired.

Αυτό σημαίνει ότι το Goοgle searchs, τα βίντεο που παρακολουθήσατε στο YouTube, και τα παιχνίδια που παίζετε στο smartphone σας, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να προσαρμοστούν οι διαφημίσεις που βλέπετε.

Αναφέρουμε “θα μπορούσε”, επειδή η Goοgle κάνει αυτό το νέο χαρακτηριστικό “opt-in” που σημαίνει ότι θα έχετε την δυνατότητα επιλογής. Έτσι όταν η Goοgle ενημερώσει κάθε χρήστη για την αλλαγή, θα πρέπει να τσεκάρετε το κουτάκι για να μπορείτε να δείτε καλύτερα προσαρμοσμένες διαφημίσεις.

Να αναφέρουμε ότι και το Facebook τρέχει ένα παρόμοιο πρόγραμμα προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών που για τα εσωτερικά δεδομένα του Facebook και την εμφάνιση διαφημίσεων στον ιστότοπο, αλλά η υπηρεσία του είναι “opt-out” χωρίς δηλαδή την δυνατότητα επιλογής. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι χρήστες έχουν τις ρυθμίσεις για την προβολή διαφήμισης από προεπιλογή, χωρίς την ρητή συγκατάθεση τους.

Η προσέγγιση της Goοgle είναι πιο φιλική προς το χρήστη, αλλά και νομικά ασφαλέστερη λόγω του ευρύτερου συνόλου των ευαίσθητων δεδομένων τα οποία κατέχει η Goοgle.

Επιπλέον, η Goοgle έχει δημιουργήσει μια νέα σελίδα που εμφανίζει τις δραστηριότητες του κάθε λογαριασμού και το ιστορικό του, παρέχοντας μια επισκόπηση όλων των προηγούμενων δραστηριοτήτων του χρήστη, που έχουν συγκεντρωθεί από όλες τις υπηρεσίες της Goοgle και όλες τις συσκευές του χρήστη.

https://myactivity.google.com/myactivity

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).