Ισπανικός νόμος κλείνει την υπηρεσία Google News

Ένας νέος νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα στην Ισπανία αναγκάζει την Google να κλείσει την υπηρεσία της Gοogle News. Σε μία ανάρτηση στο blog της Gοogle στην Ευρώπη σήμερα, η εταιρεία αναφέρει ότι το κλείσιμο της υπηρεσίας τους “θλίβει πραγματικά” με το νέο νόμο που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο. Google EU

Η εταιρεία θα ξεκινήσει με την άρση πρόσβασης των ισπανικών εκδοτών από τις 16 Δεκεμβρίου, πριν από το κλείσιμο ολόκληρης της υπηρεσίας στην εν λόγω χώρα.

Η νέα ισπανική νομοθεσία δίνει το δικαίωμα στους εκδότες που χρησιμοποιούν υπηρεσίες όπως το Gοogle News να χρεώνουν ακόμη και τα αποσπάσματα από τις ειδήσεις που χρησιμοποιούνται από τη μηχανή συλλογής νέων. Ο νόμος υποχρεώνει όλους τους εκδότες να χρεώνουν το περιεχόμενο τους ακόμα και αυτούς που δεν θέλουν χρήματα.
Η Gοogle από την άλλη, δεν θα πρέπει να εμφανίζει διαφημίσεις ή να κερδίζει χρήματα με οποιαδήποτε τρόπο από την εν λόγω υπηρεσία, και έτσι θα σταματήσει τη λειτουργία της καθώς δεν θα είναι πια βιώσιμη.

Ίσως το χειρότερο μέρος αυτού του γεγονότος είναι ότι η Gοogle θα αφαιρέσει τους Ισπανούς εκδότες από τα παγκόσμια αποτελέσματα σαν μέρος του closedown και του αποκλεισμού της χώρας.

Ο νέος ισπανικός νόμος ονομάστηκε “Google Tax” ή φόρος της Gοogle, και ψηφίστηκε σαν μέρος της προσπάθειας να αποσπάσουν 80.000.000€ από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Δυστυχώς, όταν η Gοogle αποσύρει την υπηρεσία News, τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα για τους εκδότες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).