Η Google κάνει open-source το Tilt Brush δημιουργήστε 3D movies σε VR


Tilt Brush: H συσκευή Daydream VR της Google θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο χρήσιμη αν υπήρχε περισσότερο περιεχόμενο 3D. Για να καλύψει αυτή την ανάγκη η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα νέο σύνολο εργαλείων που θα βοηθάει τους καλλιτέχνες να δημιουργούν 3D παιχνίδια, μουσικά βίντεο και ιστορίες.Tilt Brush

Η Google μας παρουσίασε ήδη μια σειρά δημιουργιών 3D που αναπτύχθηκαν με την εφαρμογή της Tilt Brush, τις οποίες τις κυκλοφόρησε στο YouTube για να δοκιμάζουν οι χρήστες του Daydream τις δυνατότητες της συσκευής.

https://www.youtube.com/watch?v=HlV6tXQ0JMA

Η εταιρεία κυκλοφόρησε αρχικά την εφαρμογή Tilt Brush 3D τον περασμένο Απρίλιο και κάλεσε δεκάδες καταξιωμένους καλλιτέχνες να το δοκιμάσουν.

Συνεχίζοντας η εταιρεία άνοιξε το Tilt Brush διαθέτοντας το σαν εργαλειοθήκη open-source. Οι εφαρμογές του νέου εργαλείου είναι πολλές, φανταστείτε 3D ιστορίες, εκδρομές ή, για παράδειγμα, κινούμενα σχέδια που αντιδρούν στη μουσική.

Η Google διέθεσε τον ανοιχτό κώδικα του εργαλείου από πέρυσι, λίγο μετά την ανακοίνωση της συσκευής Daydream, αλλά σήμερα έχει ενημερώσει το kit που υπάρχει στο GitHub με ένα SDK για τη δημοφιλή Unity VR/AR game engine

Η τεκμηρίωση προσφέρει μια σειρά από παραδείγματα για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία και να δημιουργήσετε 3D με την προσθήκη διαδραστικών ιστοριών, κινούμενα σχέδια που κινούνται στο ρυθμό της μουσικής, ή να ενεργοποιήσετε έναν ελεγκτή για να περιηγηθείτε μέσα από μια σκηνή.

Διαθέτει επίσης, μια σειρά από επαναχρησιμοποιήσιμα scripts για τη δημιουργία looping animations, teleport μεταξύ τοποθεσιών μέσα σε ένα σκίτσο, και animation timeline.

Η εργαλειοθήκη θα πρέπει να βοηθήσει τη φιλοδοξία της Google να φέρει το VR μέσω των κινητών στο ευρύ κοινό με την συσκευή Daydream που κοστίζει μόνο 80 δολάρια. Μέχρι στιγμής, μόνο τα τηλέφωνα Pixel και το Moto Z λειτουργούν με το Daydream, αλλά σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα, όπως το ZTE Axon 7, το ASUS ZenFone AR, και το Huawei Mate 9 Pro.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news