H Google o παιδόφιλος και το Jack Pot

Ένας κάτοικος από το Houston στο Texas, 41 χρονών, συνελήφθη όταν η ειδοποίησε την αστυνομία για το ότι εντόπισε εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο.

Google

Ο John Henry Skillern, ήταν γνωστός στις αρχές από το 1994, καθώς είχε καταδικαστεί για μια σεξουαλική επίθεση. Την Τρίτη, 29 Ιουλίου συνελήφθη για άλλη μια φορά για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και προώθηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Μια έρευνα στο σπίτι του και στον εξοπλισμού του, αποκάλυψε πλήθος εικόνων παιδικής κακοποίησης, με μηνύματα που αποδείκνυαν τις παιδοφιλικές του τάσεις, βίντεο στο κινητό του από παιδιά που επισκεπτόταν το κατάστημα που εργαζόταν σαν μάγειρας.

Η έρευνα προφανώς πυροδοτήθηκε από μια καταγγελία της Google στο Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (National Center for Missing and Exploited Children), όταν εντοπίστηκαν εικόνες ενός παιδιού σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κατηγορούμενου.

Αν και η ιστορία είχε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, με την σύλληψη του παιδόφιλου, αλλά μάλλον θέτει και αρκετούς προβληματισμούς.

  Η Google κλείνει την εφαρμογή Street View

Θα υπάρξουν κάποιοι που το βλέπουν ως μια ακόμη ένδειξη για το πώς τα τεχνολογικά Big κρατικών φορέων και των εταιρικών κολοσσών δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν από το να σκαλίζουν την ιδιωτική ζωή όλων μας και να ψάχνουν για βρωμιές.

Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που χρησιμοποιούν τέτοιες ειδήσεις για να δικαιολογήσουν κυβερνήσεις και εταιρείες προβάλλοντας το έργο που παράγουν. Αυτή η αμφιθυμία της κοινής γνώμης αφήνει χώρο στις ανεξέλεγκτες κατασκοπευτικές δράσεις  που δημοσιεύονται τα τελευταία χρόνια.Οι δράσεις αυτές από κυβερνήσεις και μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες σε συνάρτηση με την αναλγησία του κοινού που αντιδράει από τον καναπέ με δημοσιεύσεις στο Facebook, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι το Internet δεν είναι δικό μας, δεν είναι ελεύθερο και φυσικά δεν είναι ασφαλές. Είναι κτήμα των ΗΠΑ ή άλλων εταιρειών που φυσικά και συνεργάζονται με τις ΗΠΑ. Ένα εργαλείο ς πληροφοριών για κάθε ενδιαφερόμενο. Να υπενθυμίσουμε ότι όποιος έχει την μπορεί να ηγηθεί στον σημερινό κόσμο.
Η σύλληψη του παιδόφιλου φυσικά και μας ικανοποιεί, καθώς από την Τρίτη κυκλοφορεί ένα τέρας λιγότερο. Όμως σκεφτείτε πόσα email έχουν σκαναριστεί και συνεχίζουν να σκανάρονται για να πιάσει η Google το Pot.

  Ιρανοί hackers 14 μήνες σε Αλβανικά δίκτυα πριν τρέξουν ransomware

Έτσι για να μην νομίζετε ότι υπάρχουν παροχές (βλέπε δωρεάν Facebook, δωρεάν γνώση μέσω των αναζητήσεων της Google). Όλα έχουν ένα κόστος και θα πρέπει να είστε έτοιμοι να το πληρώσετε. Εξάλλου έχετε συμφωνήσει αποδεχόμενοι τους Όρους παροχής Υπηρεσιών.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  40  =  48