Η Google κυκλοφόρησε uploader για τη νέα υπηρεσία Google Photos

Google Photos Backup: Η εφαρμογή και υπηρεσία της Google, Photos έχει μέχρι στιγμής αρκετές θετικές κριτικές από ολόκληρη τη διαδικτυακή κοινότητα. Προσφέρει απεριόριστη αποθήκευση φωτογραφιών και βίντεο στους διακομιστές της Google με την προϋπόθεση ότι οι φωτογραφίες δεν ξεπερνάνε τα 16 megapixel και βίντεο είναι σε ανάλυση των 1080p.Google Photos Backup

Η νέα εφαρμογή Photos για κινητές συσκευές είναι πολύ βολική αν οι φωτογραφίες τυχαίνει βρίσκονται στα κινητά σας τηλέφωνα. Τι γίνεται όμως αν βρίσκονται στον υπολογιστή σας;

Εάν οι περισσότερες φωτογραφίες σας υπάρχουν στο PC, ή το Mac σας, ή σε συσκευές αποθήκευσης που συνδέονται σε ένα δίκτυο υπολογιστών, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να τις ανεβάσετε στους servers της εταιρείας.

Μια επιλογή ίσως που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε είναι από τον σας, αλλά δεν υπάρχει επιλογή μαζικής μεταφόρτωσης φωτογραφιών.

Η Google όμως ανέπτυξε μια εφαρμογή για υπολογιστές που επιλύει το ζήτημα. Η εφαρμογή είναι μόλις 2MB και υπάρχει στην επίσημη σελίδα του Google Photos. Ονομάζεται Google Photos Backup.

Μόλις κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το .exe (στα Windows), θα σας ζητηθεί να εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας στην Google για να συνεχίσετε. Η διαδικασία εισόδου υποστηρίζει το χαρακτηριστικό ασφαλείας της εταιρείας (επαλήθευση σε 2 βήματα).

Μετά την σύνδεση στο λογαριασμό σας θα σας ζητηθεί να ρυθμίσετε τι θα κάνει backup ή στα Ελληνικά τις πηγές  αντιγράφων ασφαλείας.

Το πρόγραμμα Google Photos έχει επιλεγμένους αυτόματα και τους τρεις φακέλους:

  • Φωτογραφική μηχανή και κάρτες αποθήκευσης
  • Desktop
  • Οι εικόνες μου

Μπορείτε να αποεπιλέξετε ότι δεν επιθυμείτε να γίνει backup, ή και να προσθέσετε φακέλους που θέλετε να ανεβάσετε στους servers της εταιρείας.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την επιθυμητή ποιότητα αποθήκευσης των φωτογραφιών σας.

Η εφαρμογή Google Photos Backup ήρθε να συμπληρώσει την εφαρμογή που μάλλον κυκλοφόρησε βιαστικά. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον όλα θα μπορούν να γίνονται από το web interface χωρίς να είναι απαραίτητη μια επιπλέον εφαρμογή.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από το παρακάτω link

Google Photos Backup

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).