Τι εννοεί η Google με τον απεριόριστο χώρο του Google Photos

Η ανακοίνωσε χθες και κυκλοφόρησε σήμερα την νέα εφαρμογή Google Photos για και βίντεο, καθώς την αντίστοιχη υπηρεσία της σαν αυτόνομη υπηρεσία που αποκόπηκε από το κοινωνικό δίκτυο της εταιρείας Google+.

Ο απεριόριστος χώρος αποθήκευσης δωρεάν για τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας ήταν χωρίς αμφιβολία η πιο σημαντική ανακοίνωση, της εταιρείας.google photos t

Η προσφορά έρχεται με μια λεπτομέρεια που θα πρέπει να γνωρίζετε, καθώς η υπηρεσία αποθήκευσης παρέχεται δωρεάν, αν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι έως και 16 megapixels και δεν θα καταλογίζονται στην ποσόστωση αποθήκευσης.
Βίντεο με ανάλυση μέχρι 1080p δεν θα καταλογίζονται στην ποσόστωση επίσης.

Η νέα υπηρεσία υποστηρίζει επιλογές αυτόματης συμπίεσης, φωτογραφιών και βίντεο αν δεν πληρούν αυτές τις παραπάνω προϋποθέσεις, και έτσι απλοί χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την ανάλυση ή το μέγεθος του αρχείου (δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τους επαγγελματίες).

Αν η φωτογραφική μηχανή δημιουργεί φωτογραφίες ανάλυσης 36 , για παράδειγμα, θα μετατραπούν αυτόματα σε χαμηλότερη ανάλυση αν έχετε επιλέξει την επιλογή “απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος” (Google την ονομάζει επιλογή υψηλής ποιότητας ή High Quality)

Σημείωση: Οι συμπιεσμένες εκδόσεις των φωτογραφιών δημιουργούνται αυτόματα, ανεξάρτητα από το μέγεθος της φωτογραφίας. Μπορείτε να το ελέγξετε εύκολα ανεβάζοντας μια φωτογραφία υψηλής ανάλυσης χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ή την υπηρεσία στο web.

Εάν κατεβάσετε τη φωτογραφίας χρησιμοποιώντας και πάλι το πρόγραμμα περιήγησης σας (δεξί κλικ/Αποθήκευση εικόνας ως), θα κατεβάσετε τη συμπιεσμένη έκδοση στο σύστημά σας. Το αρχικό μέγεθος θα κατέβει μόνο αν επιλέξετε το κουμπί λήψης που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.google photo

Τι συμβαίνει όμως όταν ανεβάσετε μια φωτογραφία που είναι μεγαλύτερη από 16 megapixels;

Όταν φορτώνετε μια εικόνα στο Google Photos που είναι μεγαλύτερη από 16 megapixels, θα μετατραπεί αυτόματα από την υπηρεσία εάν έχετε επιλέξει την απεριόριστη δυνατότητα αποθήκευσης.

Αυτό συμβαίνει με τον περιορισμό των 16 megapixel της υπηρεσίας, καθώς η μέγιστη ανάλυση για τις εικόνες 16MP είναι 4920×3264.

Αυτό σημαίνει ότι η αρχικές φωτογραφίες δεν θα πρέπει να αποθηκεύονται στο Google Photos.

Τι μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να ανεβάσετε μερικές φωτογραφίες στο αρχικό τους μέγεθος;

Αν θέλετε να ανεβάσετε φωτογραφίες χωρίς συμπίεση, τότε θα πρέπει να αλλάξετε την προτίμηση της ποιότητας στην ιστοσελίδα του Google Photos ή από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Από το παρακάτω link μπορείτε να δείτε τις ρυθμίσεις σας στο Web

https://photos.google.com/settings

Οι ρυθμίσεις που θα πραγματοποιήσετε αποθηκεύεται αυτόματα στο σύνολο του λογαριασμού. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις αποστολής μόνο για μια συγκεκριμένη συσκευή.

Αν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για κινητά, μπορείτε να κάνετε τα εξής για να αλλάξετε το μέγεθος αποστολής:

Πατήστε το εικονίδιο του μενού στην εφαρμογή και επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού που θα ανοίξει.
Επιλέξτε Back up & συγχρονισμός όταν ανοίξει η κύρια σελίδα ρυθμίσεων
Μπορείτε να βρείτε το μέγεθος αποστολής που αναφέρεται σαν μία από τις επιλογές για την επόμενη σελίδα.
Επιλέξτε τι επιθυμείτε.

Κλείσιμο

Ορισμένες φορητές συσκευές υποστηρίζουν υψηλές αναλύσεις φωτογραφιών και βίντεο, αλλά οι περισσότερες δεν το κάνουν πια (εκτός αν είστε επαγγελματίας).

Αυτό σημαίνει με τη σειρά του ότι οι περισσότεροι από σας μπορούν να χρησιμοποιήσουν την επιλογή απεριόριστης αποθήκευσης που προσφέρει η υπηρεσία Google Photos, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχικών σας φωτογραφιών ή βίντεο δεδομένου ότι τα πρωτότυπα θα αποθηκεύονται άμεσα στο Google Photos.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).