Google1

Google: προστάτης ή καταπατητής

Τη βδομάδα που μας πέρασε τρεις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες παραδέχτηκαν δημόσια ότι πάνω από την ιδιωτική ζωή των χρηστών τους βάζουν την ασφάλεια των παιδιών. Η Google, η Microsoft και το Facebook δήλωσαν ότι σκανάρουν τα αρχεία των χρηστών τους, και προωθούν πιθανές παραβιάσεις στις Αρχές επιβολής του Νόμου. 

Google

Όσον αφορά την Goοgle ίσως ήδη γνωρίζετε, ότι σαρώνει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη καλύτερη στόχευση διαφημίσεων που “σερβίρει’ στους χρήστες της. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται μετά την αποστολή του μηνύματος, όταν φθάνει στον προορισμό του και είναι αποθηκεύεται στο σύννεφο.

Εάν έχετε ένα λογαριασμό , το έχετε ήδη αποδεχτεί, δεδομένου ότι η εταιρεία το αναφέρει στους Όρους της υπηρεσίας. Έτσι δεν είναι μυστικό ότι η σαρώνει το περιεχόμενο σας. Ένα αυτοματοποιημένο σύστημα συγκεντρώνει τις λέξεις κλειδιά και στη συνέχεια δημιουργείται ένα είδος προφίλ το οποίο περιλαμβάνει τα πράγματα που σας αρέσουν.

Το ίδιο ισχύει και για τις εικόνες που υπάρχουν στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διέρχονται από τους διακομιστές της Google. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Google έχει μια αρκετά προηγμένη τεχνολογία για να αναγνωρίζει φωτογραφίες και όχι μόνο.

  Autoruns : Το απόλυτο εργαλείο διαμόρφωσης των διεργασιών εκκίνησης των Windows

Πολλοί βέβαια την τελευταία βδομάδα έχουν αναρωτηθεί για το αν η Google έχει το δικαίωμα να σκανάρει προσωπικά δεδομένα. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ιδιωτικά και μόνο εμείς θα έπρεπε να έχουμε πρόσβαση στο περιεχόμενο τους, αν θέλουμε να μιλάμε για προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η Google αλλά και οι άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, φαίνεται όμως ότι βάζουν την ασφάλεια των παιδιών σε υψηλότερη θέση κατάταξης από την ιδιωτική ζωή. Η εταιρεία εξάλλου δεν κράτησε ποτέ κρυφό το γεγονός ότι προσπαθεί για την εξάλειψη της παιδικής πορνογραφίας. Τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει συνεργαστεί μάλιστα, με τις βρετανικές αρχές, με την ελπίδα ότι αυτό το είδος άρρωστου περιεχόμενου θα μπορούσε κάποτε να εξαλειφθεί.

Αν και τα μέτρα που παίρνουν οι τεχνολογικές εταιρείες είναι αμφιλεγόμενα, ακόμα και οι μεγαλύτεροι υπερασπιστές της προστασίας της ιδιωτικής ζωής θα πρέπει να αρχίσουν να εκτιμούν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα (όταν ξεπεράσουν την αμφιθυμία τους).

Η παρακολούθηση των εταιρειών για παιδική πορνογραφία, και παιδική κακοποίηση θα πρέπει να είναι μια εξαίρεση και να μας βρίσκει όλους σύμφωνους. Είναι όμως έτσι; Ποιος διασφαλίζει το ότι η Google και η κάθε Google θα σταματήσει μόνο σε αυτό το σημείο; Ποιος ορίζει τις λεπτές γραμμές που καθιστούν μια παρακολούθηση απαραίτητη και αποδεχτή;
Θα πρέπει να επαναλάβουμε για άλλη μία φορά: Το δεν μπορεί να είναι χώρος αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων.
Οι πληροφορίες εκθέτουν το κοινό σε εταιρείες που βλέπουν δολάρια και σε κυβερνήσεις που προσβλέπουν σε εξουσία. Ο καταναλωτισμός, και ο ιμπεριαλισμός έχουν τον πρώτο λόγο στην παγκοσμιοποίηση που προσφέρει το .

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. «Αν και τα μέτρα που παίρνουν οι τεχνολογικές εταιρείες είναι αμφιλεγόμενα…»
    Καθόλου αμφιλεγόμενα δεν είναι ηλίθιε. Αντιθέτως είναι δημοσίως γνωστά εδώ και πολλά χρόνια (βλπ Photo DNA by Microsoft). Αν θέλεις να φωνάξεις για την «προστασία των προσωπικών σου δεδομένων», φώναξε για τις διαφημίσεις που σου σερβίρουν βάση αυτών. Όχι για το σκανάρισμα φωτογραφιών παιδικής κακοποίησης! Βλαμμένε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  82  =  88